roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Besluit Beach Sprints Olympisch uitgesteld tot half september

Deze maand zou de Raad van Bestuur van het IOC de disciplines op het programma van de Olympische Spelen van Los Angeles bekendmaken. World Rowing en het IOC hebben gisteren laten weten dat het definitieve besluit wordt uitgesteld tot half september.

De olympische programmacommissie (OPC) kwam op 30 mei 2023 bijeen om het disciplineprogramma voor de Olympische Spelen van Los Angeles 2028 te herzien. Over het geheel genomen werden de vele mogelijkheden benadrukt die er zijn om te werken aan de positie van sport in het hart van de Olympische Spelen. Aan de andere kant is er een cruciaal belang van het verminderen van de kosten en complexiteit van het sportprogramma op de Spelen. De aanbevelingen van de olympische programmacommissie zullen door de OPC worden voorgelegd voor een definitief besluit van de IOC in september 2023.

‘Hoewel ik met ‘gezonde frustratie’ toegeef dat we nog eens drie maanden moet wachten op een dergelijke beslissing, wil ik u verzekeren dat deze vertraging niet van belang is voor onze uiteindelijke kansen op succes. Ook al is niets gegarandeerd, ik blijf optimistisch als altijd.”

Jean-Christophe Rolland, voorzitter World Rowing