roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Wij zoeken leden voor commissie waterrecreatie. Iets voor jou?

Heb jij passie voor roeien, ben je enthousiast over waterwegen, waterrecreatie en watergebruikers, en heb je kennis van watermanagement en/of hoe overheden werken? Dan is de KNRB Commissie Waterrecreatie wellicht iets voor jou!

Sinds kort is de KNRB aangesloten bij Stichting Waterrecreatie Nederland. De stichting heeft als doel het verbeteren van de waterrecreatie. Leidend hierbij is de realisatie van de ambities die beschreven staan in de Toekomstvisie Waterrecreatie. De stichting richt zich op drie pijlers waarvan het belang wordt gedragen door de publieke en private bestuurlijke partners: het landelijk routenetwerk, veiligheid en duurzaamheid & innovatie. De KNRB wil zich via de stichting waterrecreatie samen met andere partijen inzetten voor onder andere toegankelijk, schoon, veilig en bevaarbaar water.  In het bestuur van Stichting Waterrecreatie neemt Jan-Dirk Heijnis plaats als vertegenwoordiger van de KNRB.

Voor de Commissie Waterrecreatie zijn we op zoek naar leden met kennis en ervaring binnen de volgende taakgebieden:
– vaarwegbeheer/ vaarbelangen,
– kleine recreatievaart,
– veiligheid (VDJS),
– waterplanten.

En mensen met contacten en kennis over waterrecreatie  in de volgende gebieden:
– Noord NL,
– Hollandse plassen,
– Rivieren,
– IJsselmeergebied (IJsselmeer, Markermeer/IJmeer, Randmeren).

De commissieleden beheren ieder hun eigen portefeuille en werken daarin samen met de werkgroepen vanuit het netwerk Waterrecreatie. Zij zijn hierin de verbindende link tussen werkgroepen, het netwerk en de roeiwereld. Per jaar vergadert de commissie ca. 2 keer. 

Heb je interesse om plaats te nemen in de Commissie Waterrecreatie, dan kun je dit kenbaar maken bij Stijn Stevens ([email protected]). Reageer voor 10 oktober waarbij je kunt aangeven welke taakgebied(en) je voorkeur hebben en je CV.