roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Jan Maurits de Jonge erevoorzitter Holland Beker

Donderdagavond is tijdens het beschermersdiner van de Aegon Koninklijke-Holland Beker Jan Maurits de Jonge benoemd tot erevoorzitter van de wedstrijd. De Jonge heeft zich jarenlang ingezet om de Holland Beker tot een succes te maken, waaronder zes jaar als voorzitter van de regatta. Hij kreeg de voorzittersdas uit handen van huidig voorzitter Carel van Lynden.

Van Lynden gaf ook aan dat de Aegon Koninklijke – Holland Beker de ambitie heeft om in 2019 een wereldbekerwedstrijd te organiseren op de WA-Baan.

Bijzondere gast van de avond was Holland Acht-stuurman Peter Wiersum. Hij nam de aanwezigen mee door de voorbereidingen naar Rio en de Olympische Spelen zelf, waar de acht brons won. Wiersum gaf aan een bijzondere band met de Holland Beker te hebben, omdat dat in 2008 de eerste wedstrijd was waarop hij de Holland Acht stuurde.

Tijdens het jaarlijkse beschermersdiner worden de mensen die de Holland Beker financieel steunen bedankt voor hun bijdrage. Dit vindt bijna altijd plaats in de sociëteit van roeivereniging De Maas. Het Rotterdamse De Maas en het Amsterdamse Skøll organiseren de wedstrijd samen. Lees meer hier over het beschermersschap van de Holland Beker.

Foto’s Merijn Soeters