roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Juniorencommissie zoekt contactpersoon voor de regio ZRB

In 2030 willen de roeiverenigingen in Nederland dat er 8250 jongeren bij onze clubs sporten. Dat is niet alleen een uitdagende doelstelling, maar ook heel concreet. De juniorencommissie van de KNRB geeft vorm en uitvoering aan deze groeidoelstelling. De juniorencommissie heeft haar werkzaamheden verdeeld over vier subcommissies – werving, opvang, schoolroeien en juniorencompetitie. Voor de subcommissie competitie zijn we op zoek naar een contactpersoon voor de regio ZRB.

Het doel

Het doel van de juniorencompetitie is om alle junioren roeiers in Nederland die geen 2k wedstrijden roeien een leuk en gevarieerd competitie aanbod te bieden binnen de eigen regio. Vervolgens kan het aanbod worden aangevuld met nationale junioren wedstrijden zoals de jeugdhead en de DIYR.

Taak als contactpersoon

Je taak als contactpersoon zal bestaan uit het onderhouden van de contacten binnen het verenigingsnetwerk van jouw regio en het coördineren van de planning voor de regiowedstrijden. Dit gebeurt door jaarlijks vier online regiovergaderingen en één of twee live bijeenkomsten te organiseren. Verder is het fijn als je af en toe (ongeveer twee per jaar) aanwezig bent bij de regiowedstrijden. Uiteraard krijg je hierbij hulp van de andere leden van de juniorencommissie, medewerkers van het bondsbureau en de vrijwilligers bij de verenigingen. 

Als contactpersoon van de regio zal je de verbinding zijn tussen de regio en de KNRB juniorencommissie. De juniorencommissie komt ongeveer drie keer per jaar online bij elkaar en één keer fysiek. Gemiddeld zullen de werkzaamheden twee uur per week in beslag nemen.

Interesse?

Ben jij iemand die misschien niet alles van roeien weet, maar wel kansen ziet om samen met de verenigingen de organisatie van de juniorencompetitie een volgende impuls te geven? Dan zijn we op zoek naar jou! Reageren kan door een mail te sturen met je motivatie naar [email protected].