roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Kom naar de Junioren Coastal dag

Op 27 augustus wordt er op het strand van IJburg een coastal dag voor junioren georganiseerd met clinics in vieren, en de optie op een skiff.

Heb je minstens één jaar roei-ervaring, ben je tussen de 14 en 19 jaar oud en wil je aan de start van het nieuwe roeiseizoen iets nieuws proberen? Schrijf je dan in. Alleen of met de roeiers van je ploeg.

Er wordt gevaren in twee blokken onder begeleiding van ervaren coastal roeiers, we maken gebruik van de faciliteiten op het strand (beachvolleybal!) en sluiten, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, af met een barbecue.

Per inschrijvende club is één begeleider namens de club vereist. Maximum aantal deelnemers is 50 en maximum per club is 10.

Meer over coastal roeien

Coastal is de stoerdere variant van het vertrouwde roeien in glad of c-materiaal. Door het open water en bredere combinatie van vaardigheden is het aantrekkelijk voor junioren. Tenminste, dat zeggen oud top roeiers die verslaafd zijn geraakt aan coastal.

Coastal roeien wordt olympisch en aanstaande oktober is het wk-coastal, waarvoor de selectie (ook voor junioren) op 4 september plaatsvindt in Muiden. Om zowel breedtesport junioren als wedstrijdroeiers kennis te laten maken met het coastal roeien worden er meerdere evenementen georganiseerd. De Junioren Coastal dag op IJburg is er daarvan één en is gericht op de breedtesport.