roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Meld je aan voor de Kamprechter B opleiding (online)

Kamprechters B mogen zelfstandig optreden op niet-nationale wedstrijden en onder begeleiding op nationale wedstrijden. Zowel op tijdwedstrijden als boord-aan-boord wedstrijden zijn kamprechters B een belangrijk onderdeel van het juryteam. Wil je ook onderdeel uitmaken van dit team? Meld je dan aan voor de Kamprechter B opleiding.

Deel 1 – online

Op 1 en 8 juni kun je van 20.00 tot 22.00 uur de online kamprechter B opleiding volgen. In deze twee avonden leer je wat je als kamprechter doet op een wedstrijd en alles over de Reglementen van het roeien. Je sluit de opleiding af met een toets. Indien je de toets met een voldoende afrond, mag je optreden op alle wedstrijden in Nederlands als Kamprechter B-in-opleiding.

Deel 2 – praktijk

Om je volledige kamprechter B licentie te halen, moet je een aantal praktijkopdrachten doen over een minimum van vier wedstrijden. Dit is bedoelt om alle functies van de kamprechter gezien te hebben en zelfstandig aan het werk te kunnen. Je kunt meteen aan de slag met je praktijkopdrachten, waarmee je helpt bij de laatste wedstrijden die nog in de planning staan dit voorjaar: Orca Slot, Westelijke, DIYR etc. Nadat de opdrachten zijn ingeleverd en voldoen, krijg je een kamprechter B licentie.

  • Online cursus data: 1 en 8 juni
  • Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur
  • Ingangseisen: lid van een vereniging en een minimale leeftijd van 16 jaar