roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vacatures 'Commissie Nieuwe Verenigingen'

De Commissie Nieuwe Verenigingen stimuleert en ondersteunt de oprichting van nieuwe roeiverenigingen. We zijn voor de commissie op zoek naar een voorzitter en secretaris die zich kunnen richten op Zuidwest-Nederland en Noordoost-Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat er nog vele ‘witte vlekken’ zijn op de kaart van Nederland waar goed roeiwater is in de nabijheid van bestaande of nog te ontwikkelen woongebieden. De commissie richt niet zelf verenigingen op, maar gaat actief op zoek naar initiatiefnemers (vaak roeiers of oud-roeiers) en legt contacten met gemeenten en provinciale waterstaten. De commissie ondersteunt (meestal als tweetal) de initiatiefnemers in de fase van oprichting en – bijvoorbeeld – bij het vinden van een locatie, boten, etc.

Wegens vertrek van twee leden van de commissie in het komende kwartaal zoekt de KNRB twee enthousiaste nieuwe leden, bij voorkeur in de rol van voorzitter en secretaris.

Welke achtergrond en ervaring sluit goed aan bij het werk van de commissie:

  • bestuurlijke ervaring in een roeivereniging
  • goed bekend met de Nederlandse roeigemeenschap (netwerk)
  • ervaring met overheden, vergunningen, ruimtelijke ontwikkelingen

Daarnaast zijn wij op zoek naar een commissielid voor de nieuwe groeiende tak binnen de roeisport: het coastal roeien; er is een toenemende behoefte aan nieuwe locaties voor het coastal roeien, ofwel in een nieuw op te richten vereniging, ofwel als spin-off van bestaande verenigingen.

We streven naar een zo goed mogelijke spreiding over Nederland, en zoeken commissieleden die zich kunnen richten op Zuidwest-Nederland en Noordoost-Nederland.

De commissie vergadert ca. vier keer per jaar, en werkt meestal in tweetallen aan nieuwe initiatieven.

Aanmelden of vragen?

Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden bij Mirella Feeke, [email protected] (Co├Ârdinator Verenigingen). Voor vragen en meer informatie over het werk van de commissie kun je contact opnemen met Feike Tibben, [email protected].