roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport

Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport

De KNRB vindt het van groot belang dat roeien een veilige sport is, voor iedereen die op enige wijze actief is bij het roeien. Daarom werkt de KNRB mee aan het onderzoek Seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Met de hoop lessen uit het verleden gezamenlijk te vertalen naar adviezen voor de toekomst, waarbij wij er zorg voor dragen dat de vertrouwelijkheid niet in het geding raakt.

Vorige week is het onderzoek van start gegaan. De onafhankelijke onderzoekscommissie wil inzicht bieden in de aard en omvang van seksuele intimidatie in de sport. Commissievoorzitter Klaas de Vries heeft een oproep gedaan aan sporters, bestuurders, trainers, ouders en andere betrokkenen om de commissie te helpen. Eind 2017 wil de commissie het onderzoek hebben afgerond.

Melding doen

Wilt u een melding doen, dan kan dat op verschillende manieren:

  • De vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de KNRB, Pieta van Dishoeck, is op de hoogte van het onderzoek van de Commissie De Vries. Wilt u een melding doen over seksuele intimidatie en misbruik in het roeien, dan kunt u terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van uw vereniging of Pieta van Dishoeck. Zij zullen uw melding alleen na uw expliciete toestemming delen met derden.
  • U kunt direct een melding doen bij Commissie De Vries via [email protected]. Wilt u liever telefonisch contact, stuur dan naar hetzelfde e-mailadres een bericht. Een van de onderzoekers neemt contact met u op.

Voorstellen voor verbetering

Daarnaast wil de commissie met concrete voorstellen komen voor verbetering van de wijze waarop in de sport wordt omgegaan met meldingen en klachten over seksuele intimidatie en misbruik. Heeft u ervaring hiermee, neem contact op met de onderzoekers via [email protected].

Wij willen nogmaals benadrukken dat alle meldingen vertrouwelijk worden behandeld.

Meer informatie via www.simonderzoeksport.nl.