roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Profieltesten inleveren voor 3 maart

Vanaf vandaag is het mogelijk dat resultaten van profieltesten via het online webformulier worden opgestuurd. Let op, de sluitingsdatum voor het insturen van de resultaten is 3 maart!

De profieltesten is een onderdeel van de KNRB-meetmomenten en dus verplicht voor atleten die in aanmerking willen komen voor het ANRT en of FISU-evenementen zoals het WK onder 23 jaar, het WK junioren en eventueel World Cups. Ook atleten met een belofte/NT/IT status dienen een profieltest in te leveren.

De profieltest bestaat uit vier onderdelen op een vaste Concept 2. Het betreft:

  • 100m
  • 1 minuut
  • 2000m
  • 6000m

De volgorde van de tests is naar eigen keuze, het te roeien tempo en de instelling van de dragfactor zijn zonder restricties.

Van ieder onderdeel van de profieltest de volgende scores noteren en doorgeven:

  • gemiddeld vermogen (Watts in één geheel getal, bijv. 873), én
  • gemiddeld tempo (in één geheel getal, bijv. 37), én
    • voor de minuut: het aantal afgelegde meters (in één geheel getal, bijv. 354)
    • voor de overige tests: de eindtijd in mm:ss,t; (minuten–dubbelepunt–seconden–komma–tiende).

USA college student-atleten kunnen na goedkeuring van of in overleg met de talentcoach alle testonderdelen uitvoeren op hun eigen locatie. Stuur de resultaten compleet en op tijd in, voor 3 maart!

Geblesseerden kunnen de testen afleggen op een Wattbike (250 m, 1 minuut, 5000 m, 15000 m) en de scores insturen; geef in het mededelingenveld duidelijk aan welke onderdelen op de Wattbike zijn afgelegd.

Meer informatie over het programma talentontwikkeling en Jaarprogramma talentontwikkeling , C-selecties zijn hier te lezen:
– Jaarprogramma talentontwikkeling
– Jaarprogramma talentontwikkeling , C-selecties

Wet op bescherming persoonsgegevens
Vanaf 25 mei geldt de nieuwe wet bescherming persoonsgegevens. Vanwege deze nieuwe wet willen wij kenbaar maken dat elke atleet die resultaten van profieltesten instuurt, via het webformulier, toestemming geeft aan de KNRB om deze resultaten te delen via e-mail met alle deelnemers van de profieltesten. De KNRB geeft hierbij geen toestemming aan derden om resultaten van de profieltesten openbaar te maken.