roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

RIC Amsterdam zoekt per direct een nieuwe jeugdcoördinator

Een belangrijke functie binnen RIC, want de jeugd is immers de toekomst! Met een nog steeds groeiend aantal jeugdleden is het werven, betrekken en behouden van jeugd geen simpele taak. Het vraagt toewijding, organisatietalent en het vermogen om jeugd en vrijwilligers te motiveren. Het is dan ook niet voor niets dat dit een betaalde baan voor 8 uur in de week is.

Reageren op de functie kan tot en met 21 juni aanstaande via [email protected].

Ben jij een ervaren (jeugd)roei-instructeur en gaat het begeleiden van jeugd en hun ouders je gemakkelijk af? Is het coördineren en organiseren voor en door jeugd een uitdaging waar je graag je mouwen voor opstroopt? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

RIC wil alle jeugd een regelmatig, aantrekkelijk en sportief roeiaanbod bieden met voldoende uitdaging en lichamelijke belasting in een veilige en vertrouwde omgeving. Jij bent hierin de spil die de instructeurs opleidt, de ploegindeling maakt op basis van leeftijd, (sociale) vaardigheid en wensen. Ook bewaak je de match tussen de ambitie van de jeugd en de instructeur, en houd je in de gaten of er voldoende uitdagingen en groeimogelijkheden zijn. Omdat RIC het belangrijk vindt dat jeugd verantwoordelijkheden leert nemen binnen de vereniging is er een actief jeugdbestuur dat meedenkt en ook veel zelf organiseert.

Om dit goed te kunnen doen, zoeken wij iemand die sociaal vaardig is en het leuk vindt om te schakelen tussen de kinderen, hun ouders en de instructeurs. Dit gebeurt zowel mondeling als via andere communicatiemiddelen. Ook is het belangrijk dat je een overtuigende, wervende, motiverende en verbindende factor bent binnen de jeugdafdeling. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken en ook goed kunnen samenwerken in een vrijwilligersorganisatie.

Werken als jeugdcoördinator bij RIC is werken in een prettige en gezellige omgeving met vrijwilligers die stuk voor stuk hart voor de vereniging hebben. Door de hoge mate van zelfstandigheid kun je de rol helemaal op je eigen manier invullen, en zelf de regie hebben over je ontwikkeling. Hieraan kan RIC, indien nodig, ook bijdragen in de vorm van deelname aan bijvoorbeeld KNRB-instructie of een coachcursus.

Werken als jeugdcoördinator bij RIC is werken in een prettige en gezellige omgeving met vrijwilligers die stuk voor stuk hart voor de vereniging hebben

RIC Amsterdam

Denk jij nu: ‘Dit is een baan voor mij!’? Stuur dan een mail met je motivatie en je CV naar [email protected]. Doe dit vóór 21 juni aanstaande. Eventuele gespreksdata zijn 28 en 30 juni 2022 aan het eind van de middag of in de avond, dus geef even aan als je een van deze data niet beschikbaar bent.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de functie? Dat kan via [email protected] of stel je vraag direct aan de huidige jeugdcoördinator: [email protected].