roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Strenge lockdown verlengd

Op dinsdag 12 januari hebben minister-president Rutte en minister de Jonge een persconferentie gegeven. Tijdens de persconferentie hebben zij aangegeven dat de strenge lockdown waar Nederlands sinds 15 december in zit, met drie weken wordt verlengd. De besmettingscijfers zijn nog steeds te hoog en daardoor is de overheid genoodzaakt de lockdown te verlengen.

Voor de sport betekent dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan er onder voorwaarden wel gesport worden.

Specifiek voor de roeisport betekent dit dat trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) niet is toegestaan op de roeivereniging. Buiten mag iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan twee (2) personen. Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.

Sportkantines en kleedkamers blijven nog steeds gesloten, en ook wedstrijden zijn niet toegestaan.

Alle informatie is ook terug te vinden op de corona pagina.

Tot slot heeft de Competitie Commissie besloten om de competitiebokalen uit te stellen tot 1 april 2021. Meer informatie hierover vind je hier.

Mocht u vragen hebben over het aangepaste sportspecifieke, schroom niet om deze aan ons te stellen. Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar (020) 646 27 40.