roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

UPDATE 15-03| WRC III & Olympisch Kwalificatie Toernooi afgelast

Op dinsdag 10 maart maakte de FISA bekend de eerste wereldbekerwedstrijden in Italië af te gelasten in verband met het coronavirus. Gisteren, zaterdag 14 maart, werd bekend gemaakt dat ook de derde wereldbeker en het Olympisch Kwalificatie Toernooi, beide in Luzern, zijn afgelast. In verband met de latere datum van de Paralympische Spelen, is het paralympisch kwalificatie toernooi uitgesteld.

Momenteel is er door de FISA nog geen beslissing genomen over de geplande WK en EK die later dit seizoen gepland staan. Daarnaast wordt er gekeken naar andere oplossingen om te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Uiterlijk zondag 5 april wordt hier een uitspraak over gedaan. Klik hier voor de berichtgeving van de FISA.

Zoals eerder aangegeven houdt het Aegon Nationaal RoeiTeam zoveel mogelijk vast aan de oorspronkelijke voorbereidingsroute naar de Spelen in Tokio. Geplande trainingskampen in Italië en Portugal gaan niet door, maar het Aegon Nationaal RoeiTeam gaat wel door met trainen op de Bosbaan. In lijn met de maatregelen vanuit de gemeente Amsterdam is de Bosbaan is gesloten met uitzondering van atleten in een Olympisch of Paralympisch programma (atleten die trainen voor de Olympische en Paralympische spelen). Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 31 maart. De KNRB blijft in nauw contact met collega-roeibonden, NOC*NSF en FISA om zo nodig tijdig te anticiperen op de ontwikkelingen. Ook worden de instructies van overheidsinstanties als Buitenlandse Zaken en RIVM gevolgd. Meer informatie vind je hier.