roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vacature: Argo Wageningen zoekt fulltime profcoach

De W.S.R. Argo is een snelgroeiende studentenroeivereniging in Wageningen. De vereniging kenmerkt zich door een vooruitstrevende houding en een grote bereidheid om te veranderen. De laatste jaren is Argo aan het hervormen van een gezelligheidsvereniging naar een serieuze sportvereniging, die een vaste plaats in de top van studentenroeiend Nederland ambieert. Wij gaan een verdere professionaliseringsslag op het gebied van coaching maken, vandaar dat we per september 2018 op zoek zijn naar een:

profcoach (1 FTE)


Functie

Tot de taken van de profcoach behoren onder andere het uitzetten van roeibeleid voor wedstrijd- en competitieroeien, inclusief de uitvoer van dit beleid. Verder word je hoofd van de coachstructuur van Argo waarbij je samenwerkt met meerdere ervaren coaches en de huidige profcoach. Daarbij zal je je bezighouden met de opleiding van wedstrijd- en competitiecoaches. Je krijgt eindverantwoordelijkheid over meerdere ploegen, waar je uiteraard bij de coaching betrokken bent.

Benodigde competenties
Je beschikt over een RC3/RC4 opleiding of aantoonbare vergelijkbare ervaring. Verder heb je ervaring in het leidinggeven aan een team.  Daarnaast ben je communicatief sterk en werk je goed samen. Je hebt sterke didactische vaardigheden, staat open voor nieuwe initiatieven en hebt zelf het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken.

Wat biedt Argo
Argo biedt een functie waar je je eigen visie op roeien kan uitdragen en ontwikkelen. De vereniging heeft grote potentie vanwege het sterk gegroeide ledenaantal, goede faciliteiten en de nu al verbeterende prestaties. Verder zal je komen te werken met enthousiaste en leergierige coaches en sporters. Wij bieden de unieke kans om in een fulltimebaan als profcoach jezelf te ontwikkelen en uit te dagen.

Solliciteren naar deze functie?
Stuur een sollicitatiebrief met cv naar [email protected] vóór 1 juli. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Twan Boot op het telefoonnummer 06-38 299 616.

W.S.R. Argo
Grebbedijk 59
6702 PB in Wageningen
www.wsr-argo.nl