roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vacature: Jeugd hoofdcoach bij KARZV De Hoop

Roeivereniging KARZV De Hoop zoekt per 25 augustus 2023 (voor 14-20 uur per week) een hoofdcoach met een passie voor de roeisport en een toewijding om jonge wedstrijdroeiers en serieus trainende elite- en veteranenteams naar een hoger niveau te tillen.

Het wedstrijdteam van De Hoop bestaat uit 24 jeugd wedstrijdroeiers tussen de 14 en 18 jaar. Het is een enthousiaste, hechte groep die serieus traint maar ook nauw onderdeel is van de vereniging en zelf ook actief zijn bij het instructie geven van de jeugd en het organiseren van feesten en evenementen. Er is goed contact met de ouders.

De kern van deze functie draait om het begeleiden van de jeugd roeiers. Echter, naast een actief jeugd team hebben wij een groep elite roeiers (Big Boys United die onlangs de Henley Regatta voeren) en Veteranen 8’en die regelmatig op World Rowing Masters varen. Deze groepen zijn ook op zoek naar technische/coach begeleiding op maat. Of dit binnen het kader van tijd en wensen past kunnen wij op individuele basis bekijken.

De Hoofdcoach wordt ondersteund door een pool van 4-6 (vrijwillige) coaches en sportbegeleiders. De Hoofdcoach werkt nauw samen met de Jeugdcommissaris, de Jeugdcoordinator en eventueel de Wedstrijdcommissaris. De Jeugdcommissaris en Voorzitter zijn de aanspreekpunten binnen het bestuur van De Hoop.

Als Hoofdcoach bent u verantwoordelijk voor:

  • Begeleiding: je biedt coaching en mentoring aan onze roeiers, met een nadruk op technische, fysieke en mentale ontwikkeling.
  • Planning: je ontwikkelt trainings- en competitieplannen die aansluiten op zowel individuele als teamdoelstellingen.
  • Teamversterking: je werkt samen met ons team van toegewijde vrijwillige coaches om een positieve en prestatiegerichte omgeving te creëren.

Bij onze vereniging staat teamwerk centraal. Wij geloven dat samenhorigheid de basis vormt van onze succesvolle prestaties, en we zoeken iemand die deze visie deelt. Onze ideale kandidaat is iemand die in staat is om sterke relaties op te bouwen met zowel roeiers als ouders, en iemand die bijdraagt aan het gevoel van gemeenschap binnen onze vereniging.Bent u geïnteresseerd in deze positie en denkt u dat u de perfecte kandidaat zou zijn om ons team te leiden? Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar (uw e-mailadres hier).

De functie bedraagt 14-20 uur per week, met veelal contacturen in het weekend en de middag/avonden. Een deel van deze uren is bedoeld voor overleg, voorbereiding en organisatie.

Als je denkt dat je de perfecte kandidaat bent voor deze rol, willen we graag van je horen. Stuur je cv en begeleidende brief naar Wietske Helle onder [email protected] vóór 1 augustus 2023.