roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vacature: Hoofdcoach Nijmeegse roeivereniging Phocas


Het Radboud Sportcentrum (RSC) is het sportcentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen waar studenten, alumni, bedrijfssporters en particuliere sporters de keuze hebben uit ruim 80 verschillende takken van sport. De sportkaarthouders kunnen 7 dagen per week gebruik maken van het kwalitatief hoogwaardige en gedifferentieerde sportaanbod. Kijk voor meer informatie op www.ru.nl/rsc.

De vereniging
Phocas is een studentenroeivereniging met circa 500 leden waar het wedstrijdroeien centraal staat. De afgelopen jaren is er veel energie gestoken in het verbeteren van de wedstrijdafdeling van Phocas. Waar we nu nog incidenteel prestaties leveren, willen we werken aan een gestructureerde manier om coaches en roeiers op te leiden. Zo willen we, wanneer we gevestigd zijn in het nieuwe botenhuis, een hoger niveau hebben bereikt over de gehele breedte van de wedstrijdsectie. Kijk voor meer informatie, ook over de verhuizing naar het nieuwe botenhuis op www.phocasnijmegen.nl.

De functie
Het RSC zoekt voor circa twee dagen per week een hoofdcoach, die samen met het zittende bestuur van de NSRV Phocas het niveau van de wedstrijdafdeling wil bevorderen. De hoofdcoach zal zich voornamelijk bezighouden met het begeleiden van de eerstejaars coachkaders op een professioneel niveau en meedenken in het verbeteren van de prestatieve lijn binnen Phocas. De werkzaamheden van de hoofdcoach zijn verdeeld over een vaste dag in de week en een dag in het weekeinde. In beginsel start de hoofdcoach medio augustus 2018.

Wie zoeken wij?
De persoon die wij zoeken heeft ervaring in het opleiden van eerstejaars coaches en ploegen, maar ook kennis van en affiniteit met een studentenroeivereniging. De hoofdcoach heeft een heldere visie op de structuur van de wedstrijdafdeling, een pro-actieve houding en uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

Wat heeft het RSC te bieden?
De organisatie kenmerkt zich door vakkundige docenten en een uitnodigende sfeer waarin zowel studenten als bedrijfssporters en particuliere sporters zich thuis voelen. De Radboud Universiteit is een aantrekkelijke werkgever met moderne arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten en in de lokale regelingen van de Radboud Universiteit. Het contract is op basis van een jaar. Bij goed functioneren zal het contract met een jaar worden verlengd.