roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Verenigingsmonitor ingevuld? Volg het webinar over het dashboard!

In mei en juni hebben veel verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Deze verenigingen hebben vandaag toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. In dit dashboard kunnen deelnemende bestuurders van hun vereniging op allerlei gebieden vergelijken met andere verenigingen. Om bestuurders uit te leggen hoe het dashboard werkt en wat ze met de resultaten in het dashboard kunnen, organiseren de KNSB, KNRB en het KNKV op maandag 1 november van 19.30 uur tot 20.30 uur een webinar over het gebruik van het Benchmark Dashboard. Dit webinar is enkel toegankelijk voor alle roeiverenigingen die de verenigingsmonitor hebben ingevuld.

Tijdens dit webinar leggen Anne Geurts (KNRB) en Mariska Kool (KNKV) uit hoe het dashboard is opgebouwd, hoe het navigatiemenu werkt, hoe je filters toepast en hoe je grafieken leest. Hierna zoomen ze in op de resultaten van één voorbeeldvereniging en laten ze zien hoe je de uitleg toepast. Ze vertellen wat de resultaten betekenen en wat je hier als vereniging mee kan. Verder behandelen ze een aantal veelgestelde vragen en kunnen deelnemers vragen stellen. Na dit webinar weet je precies hoe jouw vereniging waardevolle informatie uit het dashboard haalt en hoe je dit omzet in eventuele actiepunten.

Aanmelden en voorbereiding

Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze website. Het is slim om voorafgaand aan het webinar alvast een account aan te maken voor het dashboard en in te loggen. Je kunt dan alvast kijken of er onduidelijkheden zijn en of je vragen hebt. Deze vragen kun je dan meesturen met de aanmelding. Ook kun je dan tijdens het webinar zelf gelijk uitproberen wat er wordt uitgelegd. Let wel op dat alleen de secretaris een account kan aanmaken. Het hele bestuur kan (tegelijkertijd) inloggen met dit account. 

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op https://knrb.nl/voor-verenigingen/kennisbank/verenigingsmonitor/. Ook vind je hier de veelgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat of lukt het niet om in te loggen in het Dashboard? Neem dan contact op met projectleider Anne Geurts via [email protected]. Veel plezier met het gebruik van het dashboard!