roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vul de verenigingsmonitor vanaf nu in!

Vandaag hebben alle secretarissen een uitnodiging ontvangen voor de Verenigingsmonitor. De monitor brengt verschillende aspecten van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst. Dit resulteert in een Benchmark Dashboard waarin je jouw vereniging (straks over meerdere jaren) kunt vergelijken met een groep andere (roei)verenigingen Het invullen van de Verenigingsmonitor kan tot en met 20 juni.

Het invullen van de vragenlijst kan bestuurders inspireren en op nieuwe ideeën brengen omdat de monitor concrete vragen en best practices bevat. In het Benchmark Dashboard kan je als bestuurders vervolgens specifieke verenigingsaspecten vergelijken met andere verenigingen. Zo kan je zien hoe jouw vereniging ervoor staat, zich ontwikkeld, op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kunnen handig zijn bij het ontwikkelen of herijken van beleid en bepalen van actiepunten. Tevens kan de KNRB haar dienstverlening aan verenigingen doorontwikkelen

Invullen van de verenigingsmonitor

Alle secretarissen hebben vrijdag 30 april 2021 inloggegevens en een persoonlijke link naar de vragenlijst ontvangen. De vragenlijst bestaat uit negen onderdelen. Ieder onderdeel kun je via het hoofdmenu naar een persoon binnen de vereniging sturen die daar over gaat. Per onderdeel duurt het minimaal 5 en maximaal 20 min om in te vullen. In het totaal zijn het ongeveer 130 vragen. Wanneer je dit jaar en komende jaren deelneemt, zullen wij tijdens de volgende edities de antwoorden voor invullen op basis van het voorgaande jaar. Zo hoef je enkel de gegevens te controleren en waar nodig aan te passen waardoor het invullen van de vragenlijst de komende jaren sneller gaat.

Meer informatie en vragen

Voordat bestuurders beginnen met het invullen van de vragenlijst, adviseren we om de algemene informatie en de veelgestelde vragen door te lezen. Daar lees je o.a. wat jouw verenging aan de verenigingsmonitor heeft, op welke manier je de vragenlijst het beste kunt invullen of hoe het zit met de privacy van jouw gegevens.

Heb je een vraag en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met Anne Geurts via [email protected]. Secretarissen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen tevens contact op nemen met Anne Geurts.