roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie

Algemene informatie

Op deze pagina vind je algemene informatie over de KNRB opleidingen.

De vier inzichten van trainersschap

Er zijn vier inzichten voor trainers ontwikkeld op basis van verschillende onderzoeken: structureren, stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen. Op welke wijze kun je als trainer deze inzichten toepassen?

De vier inzichten van trainerschap.

Handen aan de boot

Op bijna alle roeiverenigingen in Nederland zijn heel veel vrijwilligers bereid om nieuwe verenigingsleden de beginselen van het roeien bij te brengen. Speciaal om al deze vrijwilligers te ondersteunen is de Cursus “handen aan de boot” ontwikkeld. Met behulp van dit cursusmateriaal kunt u goede, veilige en gezellige roeilessen geven aan nieuwe leden.

Handen aan de boot

Bijscholingen NOC*NSF

Met enige regelmaat organiseert NOC*NSF bijscholingen, workshops, opleidingen voor coaches, instructeurs, bestuurders, vrijwilligers etc. Via de website van sportopleidingen vind je een overzicht met het aanbod.

Agenda sportopleidingen

Coach de coach

Elke trainer/coach daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Trainers/coaches hebben een grote invloed op persoonlijke en sociale ontwikkeling van met name jonge sporters. Maar hoe pak je dat het beste aan? Hieronder twee interessante links over coach de coach.

Brochure Coach de Coach
Magazine Coach de Coach

Beroepscode

De Beroepscode is het resultaat van een systematische bezinning op de normen en waarden van het handelen van trainers/coaches en is opgesteld in nauwe samenspraak met trainers/coaches uit verschillende takken van sport. De Beroepscode geeft gedragsregels en aanbevelingen waar trainers/coaches zich in hun dagelijks werk aan dienen te houden.

NL Coach beroepscode: houvast voor kwaliteit en sportmoraal