Paralympisch Talentcentrum

Het Paralympisch Talentcentrum (PTC) is  in 2011 opgericht en gevestigd op RV Willem III in Amsterdam

Uitgangspunt
Talentvolle roeiers met een lichamelijke of visuele handicap uit het hele land kunnen vanuit het PTC advies en ondersteuning krijgen. Zo kunnen ze zich samen ontwikkelen tot toproeiers. Het talentcentrum is een centraal coördinatiepunt voor roeiers die op topniveau willen roeien.

Traject
Het para-roeien begint op je eigen roeivereniging. Je leert roeien en je bouwt conditie op. Het conditie opbouwen houdt in dat je lichaam went aan zes keer trainen per week. Boot, roei-ergometer en krachttrainingen staan hierbij centraal.
De volgende stap is deelname aan wedstrijden en ervaring opdoen. Daarna volgt eventueel deelname aan de talentengroep. Vanuit de talentgroep kun je op basis van resultaten geselecteerd worden voor het paralympische team.

Tips

  • Overtuig mensen van je doel, het traject naar de Paralympische Spelen is lang en zwaar en je redt het niet zonder support van je omgeving.
  • Probeer terecht te komen in een goed lopende boot die wedstrijden roeit. Dat kan ook een veteranenboot zijn en hoeft niet per definitie een boot met alleen roeiers met een beperking te zijn.
  • Laat je classificeren zie ook het kopje classificaties voor meer informatie hierover.
  • Doe mee aan de wedstrijden die para-roei-velden uitschrijven.

Heb je als para-roeier interesse in deelname aan de talentgroep? Neem dan contact op met de coördinator PTC via ptc@knrb.nl
Heb je vragen over starten met roeien en eventuele aanpassingen of wil je als vereniging informatie, neem dan contact op met KNRB via a-roeien@knrb.nl

Sponsoren en partners KNRB