Paralympisch Talentcoördinator

Uitgangspunt
Talentvolle roeiers met een lichamelijke of visuele handicap uit het hele land kunnen advies en ondersteuning krijgen van de talentcoördinator. Zo kunnen ze zich samen ontwikkelen tot wedstrijdroeiers met ambitie en op den duur toproeiers.

Traject
Het para-roeien begint op je eigen roeivereniging. Je leert roeien en je bouwt conditie op. Het conditie opbouwen houdt in dat je lichaam went aan zes keer trainen per week. Boot, roei-ergometer,  kracht en corestability-trainingen staan hierbij centraal.
De volgende stap is deelname aan wedstrijden en ervaring opdoen. Daarna volgt eventueel deelname aan de talentengroep. Vanuit de talentgroep kun je op basis van resultaten geselecteerd worden voor het Aegon Nationaal Roeiteam.

Tips

  • Overtuig mensen van je doel, het traject naar de Paralympische Spelen is lang en zwaar en je redt het niet zonder support van je omgeving.
  • Probeer terecht te komen in een goed lopende boot die wedstrijden roeit. Dat kan ook een veteranenboot zijn en hoeft niet per definitie een boot met alleen roeiers met een beperking te zijn, natuurlijk voor zover het mogelijk is qua handicap.
  • Laat je classificeren zie ook het kopje classificaties voor meer informatie hierover.
  • Doe mee aan de wedstrijden die para-roei-velden uitschrijven.

Heb je als para-roeier interesse in deelname aan de talentgroep? Neem dan contact op met de coördinator Esther van der Loos via ptc@knrb.nl
Heb je vragen over starten met roeien en eventuele aanpassingen of wil je als vereniging informatie, neem dan contact op met KNRB via a-roeien@knrb.nl