Visual

Studentenverenigingen werven PR3/LTA roeiers

Roeien dé studentensport, ook als je een beperking hebt!

Studentenroeiverenigingen in Nederland zijn op zoek naar enthousiaste HBO- en WO- studenten met een lichamelijke of visuele beperking, die in staat zijn om één riem vast te houden en met de benen kracht te zetten.

Vooralsnog is het voor deze groep niet vanzelfsprekend om te gaan roeien terwijl er genoeg mogelijkheden zijn. De Koninklijke Nederlandsche Roeibond en verscheidene studentenverenigingen hebben de handen ineen geslagen om hier iets aan te veranderen en werven deze introductieperiode actief om studenten met een kleine handicap te motiveren om te gaan roeien.

Doel is hen in het eerste jaar te leren roeien en te laten integreren in actieve competitieploegen om hen daarna wellicht door te laten stromen richting het nationale para-roeien. Met als uiteindelijke stip aan de horizon de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020.

“Er is vooral een gebrek aan kennis hierover onder deze studenten. Ze denken dat ze toch niet kunnen roeien. Aan deze awareness willen we graag wat doen, want het is jammer dat deze groep niet in aanraking komt met de roeisport”, aldus Jordy Rovers, bestuurslid van de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF).

Rovers mist zelf meerdere vingers en heeft aan den lijve ondervonden dat roeien met een beperking geen enkel probleem hoeft te zijn. “Er werden wel vraagtekens gesteld, maar ik ben het ondanks dat gewoon gaan doen. Daar ben ik heel blij om, want ik heb daardoor een geweldige studententijd gehad. Dat gun ik anderen ook.”

Onderstaande verenigingen werven actief aangepaste roeiers maar uiteraard ben je bij overige studentenverenigingen ook welkom.

Amsterdam: Skøll
Breda: Dudok van Heel
Delft: Laga
Enschede: Euros
Maastricht: Saurus
Rotterdam: Skadi
Tilburg: Vidar
Utrecht: Orca