roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Vacature: Commissaris Breedteroeien ARB

Het bestuur van de Amsterdamsche Roeibond is op zoek naar ge├»nteresseerde kandidaten voor de functie van Commissaris Breedteroeien. 

De Amsterdamsche Roeibond (ARB) is de regionale belangenbehartiger van 33 verenigingen in het district Noord-Holland en aangrenzend. In die rol onderhoudt ze namens haar achterban contacten met de Nationale Roeibond en andere relevante instanties. 

Binnen de ARB zijn diverse commissies actief. De ARB is de verhuurder van de Bosbaanloodsen voor de Amsterdamse verenigingen. De Centrale Inkoop Commissie levert roeionderdelen door heel Nederland. Vooral staat de ARB bekend als de organisator van de Head en de ARB-wedstrijden op de Bosbaan. 

Wat zijn de taken van de commissaris breedteroeien? 

De commissaris breedteroeien heeft een aantal duidelijke afgebakende rollen naast een vrij te interpreteren visie in het belang van de breedtesport. 

De commissaris onderhoudt contacten met de 2-4 leden van het Jeugdfonds voorheen Vereniging Ter Bevordering van de Watersport onder Jongeren (VBWJ). Vanuit een legaat heeft de ARB de mogelijkheid subsidie te verlenen aan jeugdinitiatieven. De commissieleden adviseren het ARB-bestuur vanuit een nauwe betrokkenheid. 

Een tweede commissie is de SAIL-commissie die onder de verantwoordelijkheid van de commissaris breedteroeien valt. Het roeierssaluut wordt eens in de 5 jaar georganiseerd. Komende 10e editie is van 20-24 augustus 2025 tijdens het 750-jarig bestaan van Amsterdam. De organisatie van een unieke vaarbeleving die voor de commissie een logistieke uitdaging vormt. 

Wat is het profiel van de nieuwe breedteroeiencommissaris? 

  • actief lid van een aangesloten roeivereniging; 
  • voorkeur ex- juniorroeier; 
  • affiniteit en ervaring met o.a. instructie geven, toeren, roeiontmoetingen, instuifroeien, onderlinge wedstrijden; 
  • creatief denker in de uitdagingen waarvoor huidige roeiverenigingen staan; 
  • neemt initiatief om het jeugdroeien te versterken; 
  • levert een actieve bijdrage binnen het bestuur. 

Het overgrote deel van de roeileden zijn breedteroeiers. Vind jij dat de stem van de breedteroeiers meer aandacht verdient en wil je hier een actieve bijdrage aan leveren? Hier ligt je kans! 

De functie is gemiddeld 3 uur/week. 

Reageren? 

Wil je solliciteren of graag meer weten? Neem dan contact op met Thea Emke (huidig commissaris breedteroeien ARB) via email [email protected] of [email protected]