Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2019

Op vrijdag 31 mei 2019 vindt het jaarlijks terugkerende Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) plaats op de Bosbaan. Tijdens dit evenement strijden honderden scholieren om medailles in diverse categorieën voor ervaren en onervaren roeiers.

Opzet en voorbereiding
Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. De wisselbeker voor de beste roeischool van Nederland wordt bepaald op de volgende manier: de laatste ploeg in een veld krijgt één (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten et cetera. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten verenigingen. Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met Margriet Zietse (020 303 2417) of mailen naar nsrk@knrb.nl. Zij kan je verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven. Daarnaast is het NSRK een alcohol- en drugsvrij evenement.

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2018

Afgelopen 15 juni 2018 vond het jaarlijkse Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats. Dit jaar kwamen 35 scholen uit verschillende windstreken naar de Bosbaan om in verschillende boten tegen elkaar te strijden. Met meer dan 100 ploegen op het water werd er in de ochtend gevaren om een plek in de A-, B- of C-finale. In het pauzeblok konden de ploegen nog mee doen aan een heuse ergometer challenge, die uiteindelijk gewonnen werd door het Stedelijk Gymnasium Leiden. Na de pauze waren er enorm spannende finales gevaren en de ploegen werden enthousiast vanaf de tribune aangemoedigd. Voor ongeveer 400 scholieren was dit een mooie afsluiting van een kennismakingstraject met de roeisport.

De winnaar en beste roeischool van Nederland is in 2018 wederom het Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen geworden.

Al met al was het een fantastische dag! Graag bedanken wij nog de wedstrijdleiding, kamprechters en alle vrijwilligers van roeiverenigingen Skøll en Okeanos.

In de rechter kolom onderaan staat een link naar de uitslagen NSRK 2018 en het Facebook fotoalbum van het NSRK 2018.

Overige informatie en downloads

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en het vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen.