Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de ‘Beste Roeischool van Nederland’.

NSRK 2018  staat definitief op de kalender voor vrijdag 15 juni.

Op vrijdag 15 juni 2018 vindt het jaarlijks terugkerende Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) plaats op de Bosbaan. Tijdens dit evenement strijden honderden scholieren om medailles in diverse categorieën voor ervaren en onervaren roeiers. Alle verenigingen en de deelnemende scholen uit de voorgaande jaren zullen binnenkort posters ontvangen.

Opzet en voorbereiding
Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. De wisselbeker voor de beste roeischool van Nederland wordt bepaald op de volgende manier: de laatste ploeg in een veld krijgt één (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten et cetera. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten verenigingen. Beginnende teams die willen oefenen en niet weten waar, kunnen bellen met Margriet Zietse (020 303 2417) of mailen naar nsrk@knrb.nl. Zij kan je verwijzen naar een roeivereniging in de buurt, die de leerlingen de benodigde trainingen kan geven. Daarnaast is het NSRK een alcohol- en drugsvrij evenement.

Overige informatie en downloads

Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en het vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen.

NSRK 2017

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap werd gehouden op vrijdag 2 juni 2017.

Het was een zonovergoten dag, dankzij de Amsterdamsche Roeibond konden de deelnemers en toeschouwers in de schaduw zitten op de tribune. Veel enthousiaste deelnemers konden hun mede scholieren aanmoedigen op een leenfiets. Het was een  sportieve en gezellige dag met 108 ploegen van 36 verschillende scholen. Voor ongeveer 400 scholieren was dit de afsluiting van een kennismakings-traject met de roeisport.

De winnaar en beste roeischool van Nederland is in 2017 wederom het Willem Lodewijk Gymnasium geworden.

In de rechter kolom onderaan staat een link naar de uitslagen 2017.

Foto’s van NSRK 2017 zijn te vinden op Facebook pagina van De Monchy Roeifoto’s