Veel gestelde vragen

Er komen veel vragen binnen met betrekking tot het wedstrijdcontract. Hieronder tref je de meest voorkomende vragen aan.

Ik heb nog geen contract ontvangen, hoe kom ik hieraan?
Dit kun je opvragen bij de secretaris van je vereniging. Hij/zij beheert de ledenadministratie en kan het je toesturen.

Ik doe niet mee aan evenementen, moet ik dan toch een contract ondertekenen?
Voor alle evenementen heb je een wedstrijdcontract nodig. Dus ook voor recreatieve wedstrijden en toertochten.

Ik ben een coach, moet ik dan een contract ondertekenen?
Ook een coach dient een contract te ondertekenen. De KNRB vindt het belangrijk dat coaches op de hoogte zijn van de reglementen, zodat zij hun sporters hierover kunnen adviseren. Daarnaast zijn ongewenste omgangsvormen ook onderdeel van het wedstrijdcontract.

Mijn naam klopt niet, wat nu?
De ledenadministratie wordt bijgehouden door je vereniging. Voor wijzigingen, neem dan contact op met de secretaris van jouw vereniging.

Mijn geboortedatum klopt niet, wat nu?
De ledenadministratie wordt bijgehouden door je vereniging. Voor wijzigingen, neem dan contact op met de secretaris van jouw vereniging.

Ik sta bij meerdere verenigingen vermeld, maar ik ben lid van 1 vereniging, hoe komt dit? En kan ik wel mijn wedstrijdcontract ondertekenen?
Dit betekent dat je oude vereniging je niet heeft afgemeld bij de KNRB. Er wordt maar één keer KNRB afdracht betaald. Dus in principe maakt het niet uit. Mocht je toch verwijderd willen worden, dan moet je hiervoor contact opnemen met je oude vereniging.

Ik gebruik medicijnen mag ik het contract ondertekenen?
Indien je medicijnen/geneesmiddelen gebruikt, controleer dan of deze geneesmiddelen zijn toegestaan volgens de meest recente lijst van toegestane geneesmiddelen. Deze lijst is te vinden op de website van de Dopingautoriteit.

Als het geneesmiddel niet op de lijst van toegestane geneesmiddelen staat, dan dien je vooraf een dispensatie aan te vragen. Veel voorkomende dispensaties zijn bijvoorbeeld voor astma, ADHD, diabetes en hart- en vaatziekten. Dispensatie vraag je zelf aan bij de Dopingautoriteit.

De volledige lijst van niet-toegestane middelen is ook te vinden op de website van de Dopingautoriteit.

Wanneer ik op de link druk krijg ik een blauw scherm wat nu?
In sommige browsers komt de pagina soms niet goed over. Probeer een andere computer of browser.

Ik heb meerdere e-mails ontvangen, waarom is dat?
Dit komt omdat de secretaris van je eigen vereniging per ongeluk meerdere malen op verzenden heeft gedrukt. Let hierbij op dat alleen de link in de laatste e-mail nog werkt.

Ik krijg een foutmelding ‘verificatie onjuist’ wat nu?
Verificatie onjuist betekent dat je meerdere e-mails hebt ontvangen. Alleen de link in de laatste e-mail werkt dan nog, omdat deze de eerdere links overschrijft. Mocht dit niet lukken, vraag dan de secretaris van je vereniging om het contract nogmaals te mailen.

Mag ik het wedstrijdcontract ook inscannen en mailen?
Er zijn twee manieren om je contract goed te keuren.

1: via een elektronische link. De secretaris van je vereniging kan hiervoor een e-mail sturen.
2: het originele contract per post (dus geen kopie) aan de KNRB sturen.

Ik heb mijn contract per post opgestuurd. Wanneer wordt het contract gescand?
De wedstrijdcontracten worden wekelijks op vrijdag gescand. Let er op dat je het contract tijdig instuurt.

Ik zie de knop ‘mail wedstrijdcontract’ niet, hoe komt dat?
Soms verschijnt de knop niet direct. Wanneer je ingelogd bent in de ledenadministratie en in de ledenlijst staat, druk dan nogmaals op de knop ‘overzicht leden’ in het linkermenu. Dan verandert de knop ‘wedstrijdcontracten’ in ‘mail wedstrijdcontracten’.

Het lukt niet om iemand het wedstrijdcontract digitaal te versturen, hoe kan dit?
In de meest voorkomende gevallen komt dit omdat er geen e-mailadres van het lid in de ledenadministratie is opgenomen. Na toevoeging van het e-mailadres kun je het lid alsnog het wedstrijdcontract digitaal toesturen.