Visual

Online cursus Meer vrijwilligers in kortere tijd (MVKT)

De cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’  (MVKT) biedt de oplossing voor verenigingen die succes gegarandeerd het vrijwilligerstekort willen oplossen!

Bij de onlinecursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ worden vijf stappen gezet:

  1. Het vrijwilligerswerk wordt binnen de vereniging positief voor het voetlicht gebracht en een campagne zorgt ervoor dat de leden weten dat er een wervingsactie komt.
  2. Alle bestaande vrijwilligerstaken worden in kaart gebracht. Ook wordt er een vacaturelijst gemaakt van de functies waarvoor vrijwilligers worden gezocht.
  3. Er wordt aan alle leden een e-mail of brief gestuurd waarin wordt aangekondigd dat ieder lid (of ouder van jeugdlid) benaderd zal worden.
  4. Ieder lid wordt gebeld of ‘live’ aangesproken.
  5. De nieuwe vrijwilligers krijgen hun taak. En beleid wordt opgesteld.

oor middel van een unieke E-Learning platform volgen jullie stap voor stap de methode op weg naar meer vrijwilligers. Jullie staan digitaal in contact met de persoonlijke cursusleider. Eén keer in de maand heeft de werkgroep een telefonisch consult met de cursusleider om de voortgang te bespreken. Dankzij het E-Learning platform kan de werkgroep zelfstandig werken en projectmatig werken wanneer dat de werkgroep uit komt.

Doelgroep
De doelgroep van deze cursus zijn enthousiaste vrijwilligers van de roeiverenigingen die beperkt de tijd hebben om een succesvolle wervingsactie te bedenken, plannen, en uit te voeren.

Kosten
Voor deelname aan het traject geldt een eigen bijdrage van €295,- per vereniging. De eerste 50 verenigingen ontvangen bij voltooiing van de cursus €75,- retour van de KNRB.

Interesse?
Klik hier en start vandaag met het werven van meer vrijwilligers direct aan de slag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@knrb.nl.