Visual

April 2017

Bondsbureau gesloten

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent dat de KNRB beperkt bereikbaar is. Het bondsbureau is gesloten op:

 • Donderdag 27 april (Koningsdag)
 • Vrijdag 28 april
 • Donderdag 25 mei (Hemelvaart)
 • Vrijdag 26 mei
 • Maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag)

Voor alle andere dagen geldt onze openingstijden en telefonische bereikbaarheid: KNRB – contact.

Regiobijeenkomsten

De regiobijeenkomsten zitten er weer op. Voor het eerst zijn er 4 bijeenkomsten georganiseerd. De KNRB bedankt de vier verenigingen voor hun gastvrije ontvangst.

Tijdens de bijeenkomsten georganiseerd door Wetterwille, Asopos, De Ank en Aeneas stonden veiligheid binnen verenigingen, opvang groei roeisport en lidmaatschapsvormen voor nieuwe vormen van roeien, centraal. Alle bijeenkomsten zijn als zeer positief en productief ervaren.

Meer informatie leest u op: pagina regiobijeenkomsten KNRB.

100 JAAR KNRB!

Dit jaar bestaat de roeibond 100 jaar. Speciaal voor het eeuwfeest hebben we een roeifilmpje met hoogtepunten gemaakt. Van oude (polygoon) beelden en de Varsity tot WK-goud van de Holland Vier en de Olympische Spelen van 1968. Ga er even rustig voor zitten en geniet: 100 jaar KNRB filmpje.

Elke 21ste staat in het teken van het 100jarig jubileum.
Zo kan je deze maand een moederdagpakket winnen via: moederdagpakket KNRB.
Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer acties en evenementen: KNRB facebook.

Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2 juni 2017

Op vrijdag 2 juni vindt het jaarlijks terugkerende Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats op de Bosbaan. Tijdens dit evenement strijden honderden scholieren om medailles in diverse categorieën voor ervaren en onervaren roeiers. Inschrijven kan tot vrijdag 26 mei 23:00 uur via het KNRB inschrijfprogramma. Alle verenigingen en de deelnemende scholen uit de voorgaande jaren zullen binnenkort posters ontvangen.

Voor meer informatie zie de website schoolroeikampioenschap KNRB.

Nationale tocht Aangepast Roeien

Op 30 juni 2017 wordt de NAR georganiseerd door de Stichting Gehandicaptenroeien Dordrecht en Omstreken in nauwe samenwerking met de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging. De tocht wordt georganiseerd vanuit de roeivestiging aan het Wantij. Aangepaste toiletten, liften, een speciaal vlot en instapbeugel zijn op de locatie beschikbaar. Er zijn 2 tochten:

 • een tocht  van ca  6 km – 1,5 uur door de Dordtse Stadshavens
 • een tocht  van ca 10 km – 2,5 uur door een stukje van de Biesbosch

Tussendoor wordt u in de soos een kopje koffie, soep en broodjes aangeboden. De kosten bedragen  EUR 12,50 per deelnemer. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bestaat de mogelijkheid om een wherry/C 3X+-4X+ van SGD&O / Dordtsche te lenen tegen een vergoeding van EUR 12,50 per tocht.

Op de site www.gehandicaptenroeien.nl staat een inschrijfformulier, wat u op de pc kunt invullen en automatisch verzenden. Lukt dit niet? Stuur ze een berichtje en ze mailen een papieren exemplaar!

RP3 Rowing verkoopt acht 1-jaar gebruikte RP3’s

In de sponsorovereenkomst, die RP3 Rowing (Rowperfect) met de KNRB heeft afgesloten, is afgesproken dat elk jaar de RP3’s in het Olympisch Trainingscentrum worden vervangen door nieuwe en de gebruikte machines aan te bieden aan de roeiverenigingen tegen een gereduceerde prijs. Daarnaast verzorgt de KNRB  workshops in het beste gebruik van deze dynamische ergometers zodat ze een verbetering geven voor de roeiers.

Met de RP3 is het mogelijk om langdurig blessurevrij te trainen. Door de dynamische beweging worden rug en knieën niet overbelast en simuleert het exact de roeihaal. Vanaf nu worden 2K testen op RP3 geaccepteerd door de KNRB!

RP3 Rowing biedt 16 RP3’s als volgt kan aanbieden:

 • € 1675,- inclusief BTW, inclusief 2 jaar volledige garantie en 3 jaar gratis onderhoud (nieuwprijs €2450,-)!
 • Koper kan op het OTC van het ANRT een clinic/verhaal krijgen,
 • Huren is mogelijk, € 59,50,- per maand inclusief BTW, huurperiode minimaal 12 maanden,
 • Huur koop is ook mogelijk, 24 maanden € 75,- per maand of 36 maanden € 55,- per maand,
 • Alle RP3’s zijn voorbereid voor het easy connectie systeem, synchronisatie van een 2, 4 of 8,
 • Gratis transport naar en installatie op locatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via j.lammers@rp3rowing.com.

Overzicht Nationale Kampioenen Skiff & Tweezonder 2017

Afgelopen weekend is er op de Aegon NK Klein / Hollandia Roeiwedstrijden gestreden om de nationale titels in de skiff en twee-zonder. De KNRB feliciteert alle Nationale Kampioenen 2017 met hun prestatie. Hier treft u een overzicht van de winnaars.