Visual

April 2018

Bondsbureau gesloten

Op vrijdag 27 april vieren we samen met het merendeel van Nederland de verjaardag van onze koning. Dit betekent dat wij op deze dag niet bereikbaar zullen zijn op het bondskantoor. Vanaf maandag zijn we weer telefonisch bereikbaar.

Op 10 en 11 mei zijn wij eveneens gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag. Verder zullen wij op 21 mei de telefoon ook niet opnemen vanwege Tweede Pinksterdag.

Handhaven gegevensbescherming KNRB

In het programma Radar is op 23 april jl. het handhaven gegevensbescherming bij sportclubs aan de orde geweest. Hierbij kwam een aantal collega-sportbonden negatief in het nieuws met het ‘doorverkopen’ van persoonsgegevens aan derden. Wij willen u laten weten dat uw privacy van het grootste belang is voor de KNRB. Hier de link naar het artikel: Handhaven gegevensbescherming KNRB.

Regiobijeenkomsten voorjaar 2018

De regiobijeenkomsten zitten er weer op voor dit voorjaar. Wij zijn te gast geweest bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging en de Zaanlandsche Zeil Vereeniging, de KNRB bedankt hen voor de gastvrijheid. Tijdens de bijeenkomsten stonden het individueel lidmaatschap en het instructie geven, hoe en wanneer centraal.

In Zaandam werden alle aanwezigen voor een moment op het verkeerde been gezet door Theatergroep Helder, die met een kort optreden een AV naspeelde. Vele deelnemers herkenden diverse elementen. Een leuk extra stukje tijdens deze regiobijeenkomst.

Hier treft u de Presentatie Regiobijeenkomsten voorjaar 2018 en Impressie Regiobijeenkomsten voorjaar 2018.

Toelichting selectie Olympische Spelen en Paralympische Spelen Tokyo 2020

Afbeeldingsresultaat voor olympische spelen 2020Van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 resp. 25 augustus tot en met 6 september worden in Tokyo de Olympische Spelen resp. Paralympische Spelen gehouden.

TopRoeien is van mening dat een ieder recht heeft op inzicht in de overwegingen tot aanwijzing. Derhalve dient in een vroegtijdig stadium het denken van TopRoeien kenbaar te worden gemaakt. Onlangs is daarom een toelichting op de Selectie Olympische Spelen en Paralympische Spelen Tokyo 2020 en het KNRB Selectiebeleid gedeeld met alle direct betrokkenen (dwz dat alle atleten met een TopSportOvereenkomst 2017-2020 en de Bondscoaches) om een ieder de gelegenheid te geven om vragen te stellen of om suggesties te doen. De inhoud van deze documenten bouwt voort op de cyclus Rio en is tot stand gekomen na een zorgvuldig proces en overlegtraject tot en met april 2018.

Geïnteresseerden kunnen de informatie opvragen bij secretariaattopsport@knrb.nl.

Wij hopen hiermee dan de basis te leggen voor een faire, doorzichtige en tijdige aanwijzing, en een optimale voorbereiding op de Spelen.

Canalpride 2018 AMSTERDAM

Op initiatief van TopRow doet de KNRB mee aan de Canal Parade 2018. De botenparade vindt plaats op zaterdag 4 augustus in Amsterdam. Vanaf zaterdag 28 juli t/m zondag 5 augustus zijn er ook andere feestelijkheden waaronder het Pride Park waarbij jong en oud zich de hele dag kan vermaken met sport en spelactiviteiten, sportieve clinics o.a. hockey en tennis en muziekoptredens.

Het thema van de Canal Parade 2018 is Heroes, wij van de KNRB proberen daar op een mooie en creatieve wijze op in te spelen met onze boot. Tijdens deze dag kunnen wij aan 120 mensen de gelegenheid bieden om ‘all-inclusive’ te genieten van deze mooie dag midden in het centrum van Amsterdam en dat vanaf onze boot. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en kaartjes zijn te verkrijgen vanaf 17 mei via de website: www.toprow.com/product/canal-parade-2018.

Voor meer informatie kunt u het nieuwsbericht lezen op de nieuwspagina van de KNRB.

Opleidingen

Roeicoach- en instructeursopleidingen niveau 2 en 3

Op dit moment is het bondsbureau bezig met de planning van de opleidingen voor het najaar. Heeft u als vereniging interesse om een RI-2, RI-3 of RC-2 opleiding te volgen? Laat dit dan per e-mail aan opleidingen@knrb.nl.

Voor meer informatie over onze opleidingen zie https://knrb.nl/opleidingen.

RC-4 opleiding

In september start een nieuwe opleiding tot roeicoach 4. De zestien bijeenkomsten vinden elke twee tot drie weken op een weekenddag plaats op het bondskantoor bij de Bosbaan in Amstelveen. De intakegesprekken vinden in augustus plaats.

Op de website vind je meer informatie over de opleiding vinden evenals de instroomeisen. Zie https://knrb.nl/soort-opleiding/roeicoach-4.

Scholing Trainen en coachen van jeugd op een gezonde leefstijl

Op woensdagavond 17 en 31 mei staat de scholing Trainen en coachen van jeugd op een gezonde leefstijl (2 dagdelen) gepland bij Sportpark Marco van Basten in Utrecht.

De scholing is bedoeld voor iedereen die binnen de vereniging actief is met “Jeugd”, zodat zij handvatten krijgen om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

De uitnodiging voor de twee scholingsmomenten zijn te vinden in de bijlagen: Uitnodiging Gezonde leefstijl mei 2018 en Gezonde leefstijl.

Uitnodiging een werkconferentie over de maatschappelijke diensttijd.

Het nieuwe kabinet wil jongeren graag meer betrekken bij de maatschappij en ze extra mogelijkheden bieden om zichzelf te ontwikkelen met de invoering van de maatschappelijke diensttijd.

Om dit goed te doen, staan jongeren centraal in het ontwerpproces. Op 18 mei is er een werkconferentie over de maatschappelijke diensttijd waarvoor jongeren worden uitgenodigd. VWS is ook op zoek naar leden voor het jongerenpanel die aanvragen voor de proeftuinen gaan beoordelen.

De uitnodiging voor de conferentie en meer informatie over de proeftuinen vindt u hier.

Nationaal Schoolroei Kampioenschap op 15 juni 2018

Op vrijdag 15 juni vindt het jaarlijks terugkerende Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats op de Bosbaan. Tijdens dit evenement strijden honderden scholieren om medailles in diverse categorieën voor ervaren en onervaren roeiers. Inschrijven kan binnenkort via het KNRB inschrijfprogramma. Alle verengingen en deelnemende scholen uit de voorgaande jaren zullen binnenkort posters ontvangen.

Meer informatie is te vinden op onze website.

Uitnodiging KiKaRoW Rondje NL

In 2005 roeide KiKaRow van Nederland naar Engeland en terug en bracht hiermee € 285.000 op voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Als vervolg op deze actie wil KiKaRoW in het voorjaar van 2019 door middel van het betrekken van álle roeiverenigingen in Nederland geld op halen voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Op maandag 30 april is de kick-off van deze actie. KiKaRoW nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Klik  hier voor meer informatie.

E-rower

Martha Bloemberg, lid van Vada, is de aanjager van een onderzoek naar de mogelijkheid om een elektromotorische ondersteuning van de roeihaal te ontwikkelen, voor roeiers met een (ouderdomsgerelateerde) beperking. Klik hier om haar verslag over de  voortgang van dit e-rower onderzoek te lezen.