Visual

Augustus 2017

REGIOBIJEENKOMSTEN september 2017

Komende maand zijn er weer regiobijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten staat onder andere veiligheid binnen verenigingen en de gevolgen ledenaanwas KNRB centraal. Tevens brengen we u graag op de hoogte over het onderzoek seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

 • Dinsdag 12 september – Tubantia
 • Woensdag 13 september – Cornelis Tromp
 • Maandag 18 september – De Hunze
 • Maandag 25 september – RV Breda

Aan- of af te melden kan tot zondag 3 september door middel van het aan- of afmeldformulier regiobijeenkomsten. Wil je er toch nog bij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@knrb.nl

Voor meer informatie zie de site regiobijeenkomsten.

Uitnodiging bijeenkomst talentontwikkeling

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst inzake Talentontwikkeling op donderdag 7 september 2017, 19.30 – 21.30 uur op het OTC, De Bosbaan Amstelveen. De bijeenkomst heeft een beleidsmatig karakter en is bedoeld voor de bestuurlijk verantwoordelijken van verenigingen en RTC’s voor talentontwikkeling. Vanuit de KNRB-talentcoaches worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 • Evaluatie 2016/2017 (beleid, organisatie, financien)
 • Presentatie Jaarprogramma Talentontwikkeling 2017/2018

Aanmelden en het opvragen van de agendastukken kan door een mail te sturen naar secretariaattopsport@knrb.nl.

Vaststelling contributie 2018

Het bestuur heeft de contributie voor 2018 vastgesteld. De hoogte van de NOC*NSF bijdrage wordt in november vastgesteld. In 2017 bedroeg deze bijdrage voor senioren €0,25 en voor junioren €0,14. Het overzicht van de KNRB contributie vindt u hier: contributie 2018.

PERMANENTE TENUEWIJZIGING AANVRAGEN

Als u een tenuewijziging wilt doen per 1 januari 2018, dan moet u deze aanvraag voor 1 oktober 2017 indienen. Kijk voor meer informatie in het document tenuewijziging.

JAAROVERZICHT 2018

We beginnen komende weken alweer met het jaaroverzicht voor 2018. De verenigingen kunnen volgende week de eerste aanvraag verwachten voor aanleveren van informatie voor jaaroverzicht. Deze informatie dient uiterlijk 1 oktober bekend en opgestuurd zijn om in het jaaroverzicht te komen.

Laatste kans om aan te melden voor de RC-4

Op dit moment zijn we hard aan het werk om de planning van de RC-4 rond te krijgen. Je hebt nog een week om je aan te melden! Op vrijdag 1 september sluit de inschrijving, zodat we in september de intakegesprekken kunnen voeren. De instroomeisen kun je hier terug vinden. Dus waar wacht je nog op? Meld je aan voor de RC-4 via opleidingen@knrb.nl!

Opleidingen najaar 2018

Na een sportieve zomer, beginnen er in september weer verschillende KNRB-opleidingen. De volgende opleidingen gaan van start:

 • roei-instructeur niveau 2 in Zeeland, VOL!
 • roeicoach niveau 2 in Rotterdam, aanmelden kan nog via: link RC-2
 • roeicoach niveau 3 in Rotterdam, Amsterdam en Oost-Nederland, aanmelden kan nog via: link RC-3
 • Kamprechtersopleiding, aanmelden kan nog via: link kamprechters

Heb je interesse in de mogelijkheden die een KNRB-opleiding de vereniging kan bieden?

Overige informatie omtrent de KNRB-opleidingen is ook te vinden via: link KNRB-opleidingen of neem contact op via opleidingen@knrb.nl.

Workshops Sport Bestuur Academie

Na de zeer succesvolle pilotfase van de verschillende workshops die de Sport Bestuurders Academie namens de gehele sport heeft georganiseerd, organiseert NOC*NSF verschillende sportoverstijgende workshops dit najaar, zie: Planning Najaar 2017 Sportbestuurdersacademie.

Alle geplande workshops bekijken en inschrijven, kan via: workshop najaar NOC*NSF.

Oproep beeldmateriaal roeifilm

Op 21 januari 2017 vierden we 100 jaar roeibond in Nederland. De aftrap van een jaar vol met activiteiten vond plaats tijdens het Nationaal Roeicongres bij onze hoofdsponsor Aegon in Den Haag. Aan het einde van de dag lieten we u deze film zien over 100 jaar roeien in Nederland. Door beschikbaarheid van materiaal bevatte deze film veel (oude) topsport beelden.

Omdat de roeisport niet alleen uit topsport bestaat, maar juist zo mooi is door het grote aantal recreatieve roeiers van 8 tot minimaal 88 willen wij tijdens het volgende congres in 2018 het feestjaar afsluiten met een filmpje met beelden van en over roeiverenigingen in Nederland. We willen hiervoor beelden van alle roeiverenigingen in Nederland gebruiken om een zo mooi mogelijke compilatie te maken. En u begrijpt het, hiervoor hebben we uw hulp nodig! Een paar tips:

 • Wanneer u filmt met de mobiel, houdt het toestel dan dwars, niet rechtop
 • Film maximaal 1 minuut
 • Let erop dat mensen die in beeld zijn, dit goed vinden

U kunt uw filmpjes tot en met 1 november 2017 insturen naar communicatie@knrb.nl. Heeft u hele grote bestanden of vragen, neem contact met ons op.

☀☀☀ Zon is gezond, ga je roeien? Smeer je in, ook bij bewolking!

In deze laatste weken van de zomervakantie starten veel (studenten)roeiverenigingen het seizoen opnieuw op. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je in te smeren als je het water op gaat. Ook als het bewolkt is. Onze supplier Vision vertrelt je graag waarom: Artikel Vision roeien.nl