Visual

December 2017

Bondsbureau gesloten

Met de feestdagen voor de deur willen wij u erop attenderen dat het bondsbureau gesloten is tussen vrijdag 22 december en maandag 1 januari. Vanaf dinsdag 2 januari staan we weer voor u klaar.

We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

VACATURE FUNCTIE COMMISSARIS MARKETING EN COMMUNICATIE KNRB-BESTUUR

In het bestuur van de KNRB is een vacature beschikbaar gekomen voor de functie commissaris marketing en communicatie.

De commissaris marketing en communicatie heeft een belangrijke rol met zijn/haar visie op (online) communicatie en (data)marketing en helpt mee in het verhogen van de sponsorwaarde van het (top)roeien en de strategiebepaling om deze doelen te bereiken. Het is een vrijwillige functie, waarbij je deel uitmaakt van een collegiaal bestuur en bent daarbinnen verantwoordelijk voor marketing, communicatie en sponsoring. Als bestuurslid treed je regelmatig op als vertegenwoordiger van de KNRB bij officiële en feestelijke gelegenheden, zoals prijsuitreiking tijdens NK ’s, opening van een nieuw verenigingsgebouw, jubilea, recepties.

Klik hier voor het Functieprofiel Commissaris Marketing en Communicatie.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken bij Hélène Fobler (secretaris@knrb.nl) en/of een motivatiebrief voorzien van CV sturen naar vacature@knrb.nl.

Onderzoeksrapport commissie de Vries

U heeft eerder van ons berichtgeving ontvangen over het eindrapport van commissie de Vries. De Commissie heeft in opdracht van NOC*NSF onderzoek gedaan naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. De KNRB vindt het van groot belang dat roeien een veilige sport is, voor iedereen die op enige wijze actief is bij het roeien. De roeibond heeft vanuit die motivatie ook alle medewerking verleend aan het onderzoek van de Commissie De Vries.

Over de presentatie van het eindrapport van de commissie de Vries hebben wij u op 12 december geïnformeerd. Die dag hebben we ook het eindrapport digitaal beschikbaar gesteld op onze website zodat een ieder daar kennis van kan nemen: https://knrb.nl/2017/12/12/eindrapport-commissie-de-vries/.

Rond 9 januari 2018 ontvangt u per post een gedrukt exemplaar van het eindrapport op uw verenigingsadres. Conclusies en aanbevelingen uit het rapport willen wij gebruiken om samen met de roeiverenigingen, onze sport nog veiliger te maken. Wanneer er naar aanleiding van het eindrapport behoefte is om met elkaar in gesprek te gaan, wil de roeibond dit graag faciliteren en/of organiseren. Laat het ons gerust weten en stuur dan een mail naar onze directeur: monica.visser@knrb.nl . We zullen hier dan zo spoedig mogelijk bij u op terugkomen.

Nederlands kampioenen

Begin december vondt het Aegon NK Indoorroeien plaats. De KNRB feliciteert alle winnaars: KNRB website, NKIR 2017. Een overzicht van alle Nederlands kampioenen 2017 is te vinden via: KNRB website, NK evenementen.

Conceptnotulen AV november 2017

De conceptnotulen en presentatie van de Algemene Vergadering (18 november 2017) staan gepubliceerd en zijn te vinden via: KNRb website, AV 18 november 2017

Roeicoach van 2017

Lisanne Petter is roeicoach van 2017. Voor deze titel heeft zij een mooie prijs gekregen. Zij mocht, samen met Isabelle Jacobs, 4 dagen naar Londen toe om hier het World Rowing Coach Conference te bezoeken.Haar ervaringen zijn hier te lezen: Verslag FISA coach conference 2017

Aftermovie KNRB Roeicoachcongres 2017

De aftermovie van het KNRB Roeicoachcongres 2017 is online. Om weer even van deze geslaagde dag na te genieten, kun je het filmpje bekijken via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=rW7FPfvuABs

Aegon Nationaal Roeicongres

Heeft u zich al aangemeld? Er is nog maar een beperkt aantal plekken voor bepaalde workshops, dus schrijf snel in!

De inschrijving sluit op 8 januari en inschrijven kan via de volgende link: klik hier.

Vergeet niet de uitnodiging te verspreiden binnen uw vereniging, we bieden  voor vele doelgroepen interessante workshops.

Heeft u de facebookpagina van het Aegon Nationaal Roeicongres al geliked? Hier leest u nieuwtjes en informatie over het congres.

KNRB Roei-instructeurscongres 2017

Op 21 februari 2018 vindt het KNRB Roei-instructeurscongres plaats, in de buurt van Utrecht. De dag begint om 15:00 uur en eindigt met een gezellige borrel.

Het congres gaat van start met een plenaire sessie, waarna de eerste workshopronde plaatsvindt. Vervolgens is er een pauze, verzorgt met een walking dinner. Hierna begint de tweede workshopronde en wordt de dag afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Nieuwe vereniging: Het Anker

Op het Alegemene Vergadering  in November is RKV het Anker officieel toegetreden als lid van de KNRB. Het Anker, gevestigd te Ulft is opgericht op 29-11-2011.

Vanuit Ulft kunnen ze prachtig roeien over de Oude IJssel. Een mooie rustige rivier in een prachtige omgeving.

Het Anker is nog op zoek naar aanvulling voor hun roei-vloot.

Een impressie en extra informatie is te vinden via (de powerpoint) op: KNRB website, AV 18 november 2017

Roei-opleidingen

De afgelopen weken zijn er bij de KNRB meerdere meldingen binnengekomen met verwarring over (KNRB) opleidingen.

De KNRB biedt, op diverse niveaus, coach- en instructeursopleidingen aan. Deze opleidingen hebben als doel het deskundig kader binnen verenigingen te verhogen. Het deskundig kader is in staat om verenigingsleden goede, veilige, gezonde en gezellige lessen of trainingen aan te bieden, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. Dit betekent onder andere dat coaches en instructeurs een bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van sporttechnisch beleid op de vereniging en kennis kunnen overdragen aan andere instructeurs en coaches. De opleidingen worden continu ge-evalueert & aangepast indien nodig en daarnaast periodiek ge-audit door een onafhankelijke partij. Alle opleidingen hebben een NOC*NSF certificering en de opleiding roeicoach 3 & 4 daarnaast ook een NLQF certificering.

Naast de KNRB opleidingen worden er ook coach- en instructeursopleidingen aangeboden door commerciële partijen, zoals in dit geval Stichting Roeicoach.

Wij juichen het toe dat de stichting bijdraagt aan de competentieontwikkeling van vrijwilligers die actief zijn binnen de roeisport. Wel benadrukken we dat de stichting niet opleidt tot een door de KNRB erkend diploma en daarmee geeft het ook niet de voordelen die een KNRB-diploma bieden, zoals voorrang bij de deelname aan opleidingsactiviteiten van de KNRB en toegang tot vervolgopleidingen en coach- & instructeurscongres van de KNRB.

De opleidingen die de KNRB aanbiedt zijn te vinden op: https://knrb.nl/opleidingen/. We werken voornamelijk vraag gestuurd, dus hebben jullie als vereniging interesse in het volgen van een KNRB opleiding of vragen naar aanleiding van bovenstaande? Mail dan gerust naar: opleidingen@knrb.nl.

Jaarprogramma toercommissie

De KNRB Toercommissie heeft weer een mooi programma voor 2018 samengesteld. Zie  https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/toerroeien/knrb-toertochten/.

Verenigingen worden verzocht dit programma ook in het verenigingsblad op te nemen.

“Handen aan het vlot”; houden we nog voldoende vrijwilligers bij het Jeugdroeien?

 21 januari 2018 organiseert de commissie VBWJ van de ARB een interactieve bijeenkomst op RV Willem III.
Spreker is dr. Jan-Willem van der Roest

Programma (wijzigingen voorbehouden):

13:30 Ontvangst met koffie of thee
14:00 Lezing door Dr. Jan-Willem van der Roest
15:00 Pauze met thee of koffie
15:15 Interactieve workshop/discussie o.l.v. Dr. Jan-Willem van der Roest
16:00 Presentatie JongGras
16:30 Afsluiting met hapje en drankje

Toegang is gratis.

De bijeenkomst is met name bedoeld voor jeugdcommissarissen en bestuursleden van roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de Amsterdamsche Roeibond, maar staat ook open voor andere geïnteresseerde roeiverenigingen.

Aanmelden kan vanaf half december 2017 via de website www.vbwj.nl.