Visual

Februari 2017

Algemene Vergadering

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond roept u hierbij op voor een Ledenvergadering op zaterdag 4 maart 2017. De Algemene Vergadering zal plaatsvinden in het Aegon-kantoor,  Aegonplein 50, Den Haag.

De agenda en vergaderstukken zijn te vinden op de KNRB website.

De vergadering begint om 14:00 uur. Wij ontvangen u graag vanaf 13:30 uur met een kop koffie of thee. Wilt u zo vriendelijk zijn om u aan- of af te melden voor maandag 27 februari door middel van het aan- of afmeldformulier

Regiobijeenkomsten voorjaar 2017

Via deze weg nodigt de KNRB u uit voor de regiobijeenkomsten aankomend voorjaar. Een regiobijeenkomst geeft u de mogelijkheid om met het KNRB bestuur in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen. Tijdens de bijeenkomsten staat onder andere veiligheid binnen verenigingen, opvang groei roeisport en lidmaatschapsvormen voor nieuwe vormen van roeien, centraal.

  • Vrijdag 31 maart – Asopos
  • Dinsdag 4 april – Wetterwille
  • Woensdag 12 april – De Ank
  • Donderdag 13 april – Aeneas

De officiële agenda volgt nog. De bijeenkomsten beginnen met de ontvangst vanaf 19:00 uur. De formele start is om 19:30 uur. Geplande eindtijd van het formele gedeelte is om 21:00 met mogelijk drankje tot 21:30 uur. Wilt u zo vriendelijk zijn om u aan- of af te melden voor donderdag 23 maart door middel van het aan- of afmeldformulier regiobijeenkomsten.

100 jaar ontvangst KNRB

Is één van uw leden net als de roeibond op 21 januari jarig? Geef hem of haar dan op voor onze feestelijke verjaardagsontvangst tijdens de Aegon Koninklijke-Holland Beker op zondag 25 juni. Opgeven kan via communicatie@knrb.nl. Vergeet niet de verenigingsnaam te vermelden!

In het teken van 100 jaar KNRB, hadden we al: 100 jaar KNRB filmpje

Willem-Alexander Baan Topsport Academy

Sinds enige tijd is de ‘Willem-Alexander Baan Topsport Academy’ (Academy) actief. Wij merken als KNRB dat er enige verwarring is over de taak van dit bedrijf en de rol van de trekkers hiervan, Thomas Notermans en Ronald Florijn.

In de omgeving van Rotterdam is door een geweldige inspanning van lokaal initiatief en steun van de betrokken overheden de Willem-Alexander Baan ontstaan. Dit is een ‘state-of-the-art’ roei- en sportcomplex, vrijwel uniek in de wereld, waar de roeisport nationaal en internationaal zijn voordeel mee doet.

Voor meer informatie lees het nieuwbericht topsport academy.

Aanleveren historische roei-overzicht

Kent u ook onze pagina op de KNRB site over de historie van het roeien? https://knrb.nl/wie-zijn-wij/historie/

In het KNRB-archief vonden we al deze foto’s! Maar er is natuurlijk veel meer. Wij willen heel graag samen met alle roeiliefhebbers een historisch overzicht creëren. Heb jij nog mooie roeibeelden, bijvoorbeeld van toertochten, een mooie oude boot, je prachtige loods, een vogelnestje in de schoen (foto’s 2001-2020), bijzondere prijsuitreiking et cetera, mail je foto dan naar communicatie@knrb.nl. Vergeet het onderschrift niet! En, de foto’s moeten wel vrij van rechten zijn.

Workshops Sport Bestuurders Academie

Komende tijd worden er door NOC*NSF vanuit de naam Sport Bestuurders Academie (SBA), “Sporttak overstijgende workshops” georganiseerd voor alle sportverenigingen aangesloten bij een sportbond. De workshops die er georganiseerd worden hebben een aantal kenmerken zoals:

  • De thema’s onderscheiden zich op inhoud, passend bij de huidige tijd
  • De spreker is een expert op het gebied van het thema
  • De workshop is gericht op interactie, kennis vergroten en ervaringen delen

Op dit moment zijn er 3 thema’s die er vanuit de SBA georganiseerd worden:

  • Scoren met social media
  • De kansen van 50+
  • Help, ik zoek vrijwilligers

De data van bovenstaande thema’s zijn ook te vinden via de activiteitenkalender.
Meer informatie is te vinden op de website academie voor sportkader.

Evaluatie jubileum congres, 100 jaar Koninklijke Nederlandsche Roeibond

 Verbinden stond tijdens het Aegon nationaal Roeicongres op 21 januari centraal, er werden verbanden gelegd tussen verleden, heden en toekomst.

De deelnemers beoordeelden het congres met een 8, ze waren over het algemeen zeer positief over de workshops en hebben genoten van de historische quiz en het mooie filmpje tijdens de feestelijke plenaire 100 jaar KNRB bijeenkomst. Oude bekenden en nieuwe bestuurders praten na tijdens de gezellige borrel.

De presentaties, een overzicht de tentoongestelde olympische tenues en het historische filmpje kunt u terugvinden op webpagina nationaal roeicongres KNRB.

Nienke Groen nieuwe accountmanager roeien vanuit CTO Amsterdam

Per 1 februari 2017 is Nienke Groen (33) aangesteld als accountmanager roeien vanuit het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam. Nienke is daarmee het eerste aanspreekpunt voor het ANRT voor alle CTO Amsterdam faciliteiten en begeleidingsservices in relatie tot de driehoek topsport, onderwijs en wonen. Daarnaast zal zij zich richten op de loopbaancoaching en de voorbereiding op een tweede carrière na(ast) de sport voor alle CTO Amsterdam sporters.

Nienke is geen onbekende bij de roeibond. Zij heeft zelf jaren geroeid bij Gyas, Skøll én in het nationaal roeiteam met als hoogtepunt een mooie bronzen medaille met de vrouwenacht op de WK in Poznan (2009).

Mocht u, binnen uw vereniging, vragen hebben over de mogelijkheid tot ondersteuning vanuit het CTO Amsterdam, dan kunt u Nienke bereiken via nienke@topsportamsterdam.nl.

World Rowing Indoor Sprints

Van vrijdag 10 maart tot zondag 12 maart vinden de World Rowing Indoor Sprints plaats, zie ook: promotiefilmpje world rowing indoor sprints 2017.

Roeiers kunnen op hun eigen vereniging zo snel mogelijk een 1000 meter roeien. De tijden kunnen worden doorgeven door een mail te sturen naar ranking@concept2.com (voor 14 maart). Meer informatie kunt u vinden op de World Rowing Website.

Jaaroverzicht 2017

Eerder deze maand hebben verenigingsbestuurders een (digitale) versie ontvangen van het jaaroverzicht 2017. Dit jaar is het jaarlijkse informatieblad van de KNRB ook via de webshop te bestellen. Je vindt er alle informatie over de KNRB, verenigingen, wedstrijden, tochten en nog veel meer. Bestellen kan via de  webshop.

Toertochten Buitenland

Ook in 2017 organiseert de Toercommissie van de KNRB verschillende meerdaagse toertochten. Dit jaar wordt er in het voorjaar op de Duitse Lahn geroeid. Aan het begin van de zomer is na ruim 20 jaar de Doubs in Frankrijk weer aan de beurt en aan het eind van de zomer wordt er op de Guden Å in het Deense Jutland geroeid.

Het botenwagenproject vindt dit jaar plaats in Duitsland: Emden in Ostfriesland en Neuruppin in Brandenburg.

Meer informatie en de inschrijfformulieren zijn hier te vinden.