Visual

Januari 2017

Algemene Vergadering

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond roept u hierbij op voor een Algemene vergadering op zaterdag 4 maart 2017.

De Algemene Vergadering zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van Aegon, Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag, ontvangst 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.

De agenda en vergaderstukken worden binnenkort gepubliceerd en vindt u hier.

Aanpassingen tuchtreglement

Om ​te voldoen aan de regels van NOC*NSF (als subsidie ​verstrekker​), dient het Tuchtreglement van de KNRB te worden aangepast. ​Dit betreft het reglement Algemeen, het reglement Seksuele Intimidatie en het (nieuwe) reglement Matchfixing. ​Zoals aangekondigd, wordt dit tijdens de Algemene Vergadering van 4 maart besloten.

Tijdens het Nationaal Roeicongres is het bestuur ​hierover ​reeds met verschillende verenigingen in gesprek gegaan. Mocht u van deze gelegenheid geen gebruik hebben gemaakt, nodigen we u zaterdag 11 februari uit om met het bestuur hierover in gesprek te gaan. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij de KNRB, Bosbaan 10, 1182 AG Amstelveen, ontvangst 9.30 uur, aanvang 10.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@knrb.nl. Ter voorbereiding zult u uiterlijk maandag 6 februari de stukken voor het overleg toegestuurd krijgen.

Aangezien er geen aanmeldingen zijn, zal de bijeenkomst niet doorgaan.

100 jaar KNRB!

Afgelopen zaterdag 21 januari bestond de roeibond 100 jaar. Traditioneel start het roei-jaar altijd met het Aegon nationaal roeicongres. Dit jaar in een iets ander jasje vanwege het jubileum. Klik hier voor een terugblik in vogelvlucht!

Speciaal voor het eeuwfeest hebben we een roeifilmpje met hoogtepunten gemaakt. Van oude (polygoon) beelden en de Varsity tot WK-goud van de Holland Vier en de Olympische Spelen van 1968. Ga er even rustig voor zitten en geniet: 100 jaar KNRB filmpje.

Aanleveren gegevens ledenadministratie 2017

De eindafrekeningen 2016 zijn verstuurd. 2017 is inmiddels een maand onderweg. De KNRB factureert twee maal per jaar over het aantal leden waarvoor contributie verschuldigd is. De eerste facturering betreft een voorschotnota voor het huidige jaar. Deze factuurrun zullen wij begin februari draaien.

De KNRB verzoekt daarom alle verenigingen vóór 5 februari de meest recente ledengegevens te uploaden naar de webapplicatie Individuele Ledenregistratie van de KNRB. Hoe een en ander in zijn werk gaat kunt u lezen in de handleiding Individuele ledenregistratie.

Voor meer informatie of vragen, kunt u contact opnemen met het bondsbureau door een mail te sturen naar ledenadministratie@knrb.nl.

RP3 Rowing BV tekent voor vier jaar bij met de Roeibond

De KNRB heeft met RP3 Rowing een supplierovereenkomst getekend voor de olympiade tot en met 2020. De KNRB accepteert en gebruikt voor de profieltesten op de ergometer, zowel de statische als dynamische ergometer. Met het gebruik van de RP3’s tijdens de trainingen en profieltesten gaan de KNRB en RP3 ook standaarden opstellen om de tijden op de dynamische RP3 te kunnen vergelijken met de statische ergometers.

De acht RP3’s die het afgelopen jaar (vanaf mei 2016) op het OTC op leenbasis hebben gestaan worden aan de verenigingen aangeboden voor de gereduceerde prijs van € 1795,-. Heeft u interesse neem dan contact op met Nienke Wind, per mail nienke.wind@knrb.nl onder vermelding van RP3’s.

KNRB Opleidingen

De volgende opleidingen gaan van start waarvoor u zich kunt aanmelden:

  • RI-2 Beatrix te Eindhoven gegeven door Pieter Kwantes (start 21 februari)
  • RC-2 Vidar te Hilvarenbeek gegeven door Marc Weerdenburg (start 31 januari)
  • RC-2 RV Rijnmond gegeven door Bert Westerveld (start 24 februari)

Inschrijven en actuele informatie omtrent de opleidingen, vindt u op de KNRB website.

Vacature stagiair (online) communicatie

Bij de KNRB is een stageplek vrijgekomen op de afdeling (online) communicatie. Voor meer informatie zie het nieuwsitem vacature.

Voor de inhoud van de stageplek zie het profiel stagiair online communicatie. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een CV en een motivatiebrief te sturen naar vacature@knrb.nl.

REMINDER AANMELDEN PLOEGEN EJ & DEV KLASSEMENT

Begin januari hebben alle wedstrijdcommissarissen een e-mail ontvangen over het aanmelden van de EJ & DEV ploegen. Indien de ploegen nog niet aangemeld zijn dan vragen wij dit te doen door een e-mail te sturen naar sportparticipatie@knrb.nl. Graag ontvangen wij per ploeg een namenlijst met e-mailadressen van alle deelnemende roeiers, coaches en stuurtjes. Daarnaast ontvangen wij graag een telefoonnummer van een contactpersoon en een ploegfoto.

Deadline EJK 8 februari
Deadline DK 11 april

Mochten er vragen zijn, kan dit via info@knrb.nl.

Materiaal verkoop KNRB januari 2017

De KNRB verkoopt deze winter een aantal boten. De boten zullen worden verkocht aan de hoogste bieder. Bij twee of meer biedingen van gelijke hoogte zal er geloot worden.

De boten zijn per direct beschikbaar en kunnen worden opgehaald op de Bosbaan. Vanaf 9 januari is het mogelijk om een afspraak maken om het materiaal te bekijken via peterwiersum@gmail.com, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00uur.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 1 februari 2017 een bod op een of meerdere boten uit onderstaande lijst (o.v.v. nummer en/of item) uitbrengen. Alle biedingen verlopen uitsluitend via een mail aan nienke.wind@knrb.nl.

Voor meer informatie klik hier.

Oproep aan de leden van de KNRB

Traditiegetrouw herdenken wij tijdens de Algemene Vergadering van 4 maart de leden van de KNRB die het afgelopen jaar zijn overleden. Wij verzoeken u vriendelijk om opgave van die roeileden waarvan uw vereniging afscheid heeft moeten nemen. Uw opgave kunt u via av@knrb.nl uiterlijk op woensdag 1 maart aan ons doorgeven. Bij voorbaat dank!

 Online cursussen sponsoring en vrijwilligers

In samenwerking met Sportservice NL heeft de KNRB twee online cursussen opgezet om verenigingen te helpen op gebied van sponsoring en vrijwilligers.

Meer Sponsors in Kortere Tijd

Is jouw vereniging op zoek naar (meer) sponsors? En wil je daar ondersteuning bij krijgen? Meld je dan aan voor de onlinecursus ‘Meer Sponsors in Kortere Tijd’ (MSKT)!
Meer informatie en kortingsacties vindt u hier, of stuur een mail naar Tessa Sturkenboom.

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’  (MVKT) biedt de oplossing voor verenigingen die het vrijwilligerstekort willen oplossen! Door middel van een unieke E-Learning platform volgen jullie stap voor stap de methode op weg naar meer vrijwilligers.
Meer informatie en kortingsacties vindt u hier, of stuur een mail naar Tessa Sturkenboom.

Onderzoek naar stoppen ouderejaars wedstrijdroeiers bij studentenroeiverenigingen

Laga doet momenteel onderzoek naar het vroegtijdig stoppen door ouderejaars wedstrijdroeiers.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de redenen voor het vroegtijdig stoppen van ouderejaars wedstrijdroeiers, niet alleen op Laga, maar ook op andere studentenroeiverenigingen die kampen met dit probleem. Hiervoor wordt een survey uitgezet bij diverse studentenroeiverenigingen in Nederland. Daarna zal er een brainstorm worden georganiseerd om op basis van de resultaten van het onderzoek na te denken over oplossingen. Wilt u meedoen aan dit onderzoek of bezit u documenten die dit onderzoek ten goede zouden kunnen komen dan kunt u contact opnemen via survey@laga.nl. Laga hoort graag van u.

Toertochten Buitenland

Ook in 2017 organiseert de Toercommissie van de KNRB verschillende meerdaagse toertochten. Dit jaar wordt er in het voorjaar op de Duitse Lahn geroeid. Aan het begin van de zomer is na ruim 20 jaar de Doubs in Frankrijk weer aan de beurt en aan het eind van de zomer wordt er op de Guden Å in het Deense Jutland geroeid.

Het botenwagenproject vindt dit jaar plaats in Duitsland: Emden in Ostfriesland en Neuruppin in Brandenburg.

Meer informatie en de inschrijfformulieren zijn hier te vinden.

Richtlijnen fotogebruik

‘Beeld zegt meer dan duizend woorden,’ dat is wat we horen in de media. Facebook, Instagram, snapchat, worden allemaal gebruikt om foto’s en filmpjes te delen. En organiseer je een evenement, mogen de foto’s dan wel of niet online? Wat is wijsheid? NOC*NSF heeft hiervoor nog geen vastgestelde richtlijnen, maar geeft het volgende advies.

Nieuwsbrief ‘Varen doe je samen’

Graag maken we u attent op de Nieuwsbrief 1 ‘Varen doe je Samen!’ 2017. Onder andere met een verwijzing naar actuele vaarweginformatie die van pas kan komen als u een tocht aan het voorbereiden bent.