Visual

Juli 2017

Introductie ledenpost

Beste verenigingsbestuurder,

De ledenpost van de KNRB wordt maandelijks naar de secretaris van de roeivereniging gestuurd. Het is fijn als u zoveel mogelijk roeiers, bestuursleden en commissieleden op de hoogte stelt over de verschillende onderwerpen zodat de ledenpost een brede spreiding kent. Alvast bedankt en een fijne zomer gewenst.

KNRB nieuwsbriefservice

Blijf op de hoogte over actuele onderwerpen. De KNRB stuurt graag rechtstreekse nieuwsbrieven toe. Hiervoor kunt u zich aanmelden, uiteraard kunt u zich ten alle tijden ook weer afmelden:

KNRB Nieuwsbriefservice

REGIOBIJEENKOMSTEN NAJAAR 2017

Via deze weg nodigt de KNRB u uit voor de regiobijeenkomsten aankomend najaar. Een regiobijeenkomst geeft u de mogelijkheid om met het KNRB bestuur in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen. Tijdens de bijeenkomsten staat onder andere veiligheid binnen verenigingen en de gevolgen ledenaanwas KNRB centraal. Tevens brengen we u graag op de hoogte over het onderzoek seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

 • Dinsdag 12 september – Tubantia
 • Woensdag 13 september – Cornelis Tromp
 • Maandag 18 september – De Hunze
 • Maandag 25 september – RV Breda

De bijeenkomsten beginnen met de ontvangst vanaf 19:00 uur. De formele start is om 19:30 uur. Geplande eindtijd van het formele gedeelte is om 21:00 met mogelijk drankje tot 21:30 uur. Wilt u zo vriendelijk zijn om u aan- of af te melden voor zondag 27 augustus door middel van het aan- of afmeldformulier regiobijeenkomsten.

Veiligheid

Veiligheid is ieders eigen verantwoordelijkheid, maar het is belangrijk dat leden voldoende geëquipeerd zijn om o.a. op het water te kunnen roeien. Binnenkort levert de KNRB handvatten voor veiligheid in de roeisport en incidenten registratie op die we graag tijdens de regiobijeenkomsten willen introduceren en bespreken.

Gevolgen ledenaanwas KNRB

Door de groei van het aantal roeiers, groeit de behoefte om deel te nemen aan wedstrijden en andere evenementen navenant. De KNRB en haar leden spelen daarop in door dat aanbod te vergroten en door te stimuleren dat nieuwe vormen van roeien een kans krijgen. Tijdens de regiobijeenkomst wordt u meegenomen langs deze ontwikkelingen, wie daarmee bezig zijn en waar verenigingen rekening mee moeten gaan houden.

Informatie over de regiobijeenkomsten vindt u via: KNRB website regiobijeenkomsten.

GEFELICITEERD! Medailleoogst WKU23, Plovdiv (BUL)

Van 21 juli tot 24 juli vonden de Wereldkampioenschappen U23 plaats in Plovdiv, Bulgarije. Tijdens het toernooi heeft Nederland een rijke medailleoogst behaald. We zijn zeer onder de indruk van alle resultaten die behaald zijn. De KNRB feliciteert daarnaast alle winnaars en begeleiding! Gouden medailles waren er voor de W4-,  LW1x en M8+. Een zilveren medaille ging naar de LW4x. Alle gouden ploegen roeiden tevens een nieuw U23 wereldrecord. Daarnaast roeiden zowel Marieke als de dames uit W4- ook een Nederlands record voor alle leeftijden! Hier vindt u met naam en toenaam de resultaten van onze roeiers: WKU23 medailleoogst.

NOC*NSF Talentstatussen

Met ingang van deze maand is er een wijziging in het aanvragen van talentstatussen. Er zijn drie talentstatussen opgesteld: internationaal talent, nationaal talent en belofte. De KNRB gaat voor toekenning van de talentstatussen uit van het KNRB Talentprofiel. In de downloads NOC*NSF Talentstatussen Roeien lees je alles over de achtergrond, of je voor een status in aanmerking kunt komen en hoe je die kunt aanvragen. De informatie is hier te vinden: KNRB website talentstatussen.

Best practice – ledenbehoud jeugd

Verenigingen delen ervaringen uit de praktijk via best practices op de website van de KNRB. Cases van verenigingen met hun succesverhalen en valkuilen over verschillende onderwerpen worden verteld. Bij Nautilus in Rotterdam neemt de jeugd  een avond per week het clubhuis over. Zij organiseren allerlei activiteiten voor andere jeugdleden wat dus volledig aansluit bij hun belevingswereld. Hier hun tips: best practice – ledenbehoud jeugd, nautilus.

Alle best practices zijn hier te vinden: KNRB website best practices

Zijn jullie als verenigingen ergens goed in, deel het met anderen en help kennisdeling in de roeisport! Voor meer informatie stuur een mail naar info@knrb.nl.

KNRB-OPLEIDINGEN VAN START!

Na een sportieve zomer, beginnen er in het najaar weer verschillende KNRB-opleidingen. De volgende opleidingen gaan van start:

 • Roei-instructeur niveau 2
 • Roei-instructeur niveau 3
 • Roeicoach niveau 2
 • Roeicoach niveau 3

Heb je interesse in de mogelijkheden die een KNRB-opleiding de vereniging kan bieden of ben jezelf geïnteresseerd in het volgen van een KNRB-opleiding? Neem dan contact op via opleidingen@knrb.nl.

Overige informatie omtrent de KNRB-opleidingen is ook te vinden via: https://knrb.nl/opleidingen/.

Oproep beeldmateriaal roeifilm

Op 21 januari 2017 vierden we 100 jaar roeibond in Nederland. De aftrap van een jaar vol met activiteiten vond plaats tijdens het Nationaal Roeicongres bij onze hoofdsponsor Aegon in Den Haag. Aan het einde van de dag lieten we u deze film zien over 100 jaar roeien in Nederland. Door beschikbaarheid van materiaal bevatte deze film veel (oude) topsport beelden.

Omdat de roeisport niet alleen uit topsport bestaat, maar juist zo mooi is door het grote aantal recreatieve roeiers van 8 tot minimaal 88 willen wij tijdens het volgende congres in 2018 het feestjaar afsluiten met een filmpje met beelden van en over roeiverenigingen in Nederland. We willen hiervoor beelden van alle roeiverenigingen in Nederland gebruiken om een zo mooi mogelijke compilatie te maken. En u begrijpt het, hiervoor hebben we uw hulp nodig! Een paar tips:

 • Wanneer u filmt met de mobiel, houdt het toestel dan dwars, niet rechtop
 • Film maximaal 1 minuut
 • Let erop dat mensen die in beeld zijn, dit goed vinden

U kunt uw filmpjes tot en met 1 november 2017 insturen naar communicatie@knrb.nl. Heeft u hele grote bestanden of vragen, neem contact met ons op.

Richtlijnen gebruik drones

Regelmatig krijgen we vragen over het gebruik van drones. Op de site van de rijksoverheid vindt u altijd de meest actuele informatie en richtlijnen. De link vindt u via kennisbank juridische zaken of via de website rijksoverheid.

Cruyff Foundation Open Dag

Een sportdag vol plezier, leuke activiteiten én 30 verschillende sporten waar je uit kunt kiezen, waaronder roeien! En iedereen kan mee doen! Woensdagmiddag 20 september in het Olympisch Stadion. Lijkt het je ook leuk om te komen, geef je dan snel op. Voor meer informatie zie: website Cruyff Foundation.

Opgeven voor de Open Dag: KLIK HIER.

AH sportactie

Albert Heijn en NOC*NSF gaan de komende vier jaar gaan samenwerken rondom de AH Sportactie ten tijde van de Nationale Sportweek in september.

Aanmelden van uw vereniging voor de AH Sportactie 2017 kan door een profiel aan te maken op www.clubprofiel.nl

Meer informatie over deze actie vindt u op: KNRB website, AH actie

Nieuwsbrief waterrecreatie en enquête

Als u  van mening bent dat roeiend Nederland mee hoort te spreken in De Grote Waterrecreatie-enquête van de ANWB , dan kunt u hem online invullen. Het waterrecreatie nieuws van juli bespreekt diverse onderwerpen die ook voor bestuurders van een roeivereniging van belang kunnen zijn.

Hierbij linkje naar deze nieuwsbrief met een mogelijkheid om u zelf aan te melden.