Visual

Ledenpost december 2018

OPENINGSTIJDEN BONDSKANTOOR DECEMBER

In verband met de feestdagen is het bondsbureau gesloten vanaf zaterdag 22 december tot en met dinsdag 1 januari. Vanaf woensdag 2 januari staan we weer voor u klaar. We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

INSCHRIJVINGEN GEOPEND AEGON NATIONAAL ROEICONGRES

Heeft u zich al aangemeld? Er is nog maar een beperkt aantal plekken voor bepaalde workshops, dus schrijf snel in!

De inschrijving sluit op maandag 7 januari. Vergeet niet de uitnodiging te verspreiden binnen uw vereniging, we bieden voor vele doelgroepen interessante workshops aan. Meer informatie over workshops en inschrijvingen, klik hier.
Heeft u de facebookpagina van het Aegon Nationaal Roeicongres al geliked? Hier leest u nieuwtjes en informatie over het congres.

HELP NEPTUNUS UIT DE BRAND

Op 8 december 2018 is in alle vroegte de roeiloods/clubgebouw van de roeivereniging Neptunus uit Delfzijl door brandstichting volledig afgebrand. Niet alleen het gebouw is compleet verloren gegaan maar ook alle roeiboten (circa 35 stuks) en andere roeibenodigdheden die lagen opgeslagen in de loods. De vereniging heeft daardoor nu niets meer, alles is weg.

Zonder financiële steun is het voortbestaan van de vereniging Neptunus niet zeker. Draag nu je steentje bij om zo samen Neptunus weer uit de brand te helpen!

BESPAREN OP JE ZORGVERZEKERING MET HET ZILVEREN KRUIS
Voor het behalen van je roeidoelen wil je fit zijn. Ook wij vinden jouw conditie en gezondheid belangrijk. Daarom hebben de KNRB en Zilveren Kruis afspraken gemaakt. Op www.zk.nl/knrb bereken je eenvoudig je premie. Je vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

EHBO-KOFFER OP UW VERENIGING?

Een goed gevulde EHBO-koffer op uw verenging is van groot belang. Omdat de veiligheid van de KNRB leden voorop staat hebben we samen met EHBO-koffer.nl een speciaal aanbod samengesteld. Hierbij krijgen alle leden van de KNRB een korting van 10% op het gehele assortiment. Om deze korting te krijgen, moet je bij de bestelling de volgende code gebruiken: EHBOkoffer.nl-KNRB-korting. In het assortiment is er een ruim aanbod EHBO-koffers, brandblussers, sporttape en andere EHBO- en veiligheidsproducten.
Kijk snel op de site om een persoonlijke EHBO-koffer samen te stellen.

OPLEIDINGEN 2019

Ook in 2019 is het mogelijk om een roeicoach of –instructeursopleiding te volgen. In januari staan de volgende opleidingen gepland om van start te gaan:
RI-2 Zwolsche Roei- en Zeilvereniging           Dinsdag 22 januari 19:30 – 22:00 uur
RI-2 Amenophis                                               Dinsdag 22 januari 19:30 – 22:00 uur
RI-3 De Hertog                                                 Vrijdag 18 januari 16:00 – 22:00
Bij de RI-2 zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

Staat er nu geen opleiding bij die bij jouw wensen past of heb je als vereniging interesse in een opleiding? Stuur dan een e-mail naar opleidingen@knrb.nl.

KNRB ROEI-INSTRUCTEURSCONGRES 2019

De KNRB organiseert voor roei-instructeurs een congres om kennis te vergroten, te leren van elkaar en van verschillende experts. Op woensdag 6 februari 2019 vindt de volgende editie plaats. Meer informatie over het instructeurs congres volgt snel op de website. Dus houdt deze in de gaten!

OUTLINE JAARPLAN 2019

Het komende jaarstaat voor ons in het teken van  toegankelijkheid. Toegankelijkheid gaat onder andere over onze sport voor een bredere publiek te ontsluiten. Niet alleen omdat onze sport fantastisch is om te doen, maar ook zo leuk is om te volgen. Toegankelijkheid tot onze roeigemeenschap is ook (veilige) toegang voor ongebonden roeiliefhebbers zoals roeiers die doen aan indoor of bedrijfsroeien.  Daarvoor heeft de AV op 19 november jongstleden ingestemd om de E- licentie voor indoorroeien, bedrijfsroeien en schoolroeien in te voeren. Zo zijn er tal van zaken om met de toegankelijkheid van onze roeisportaan de slag te gaan. Lees meer over het jaarplan 2019 op onze site.

JAARPLAN 2018-2019, TALENTONTWIKKELING HEREN

Het jaarplan heren talentontwikkeling is een praktische invulling van het jaarprogramma C-selecties en is bedoeld om duidelijkheid en structuur te bieden aan atleten. Zo kunnen zij zich in eerste instantie primair richten op de individuele ontwikkeling om te voldoen aan de gestelde criteria om in aanmerking te komen voor een uitzending naar de diverse FISA-evenementen.

Hier leest u het jaarplan2018-2019 talentontwikkeling heren.
Dit plan vindt u ook via: https://knrb.nl/toproeien/talenten/

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP INDOORROEIEN

Begin december vond het Aegon NK indoorroeien plaats in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hierbij sneuvelden menige records en wij feliciteren dan ook alle medaillewinnaars met het behalen van hun overwinning.

Alle resultaten zijn hier te vinden.

NIEUWE VERENIGING: RV WEERT

Op de Algemene Vergadering in november is RV Weert officieel toegetreden als lid van de KNRB. Roeivereniging Weert is opgericht op 16-09-2013. Het verenigingsgebouw werd op 28 april 2015 geopend. De vereniging telt zo’n 30 leden die roeien op de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Een impressie en extra informatie is te vinden via AV powerpoint.

Welkom RV Weert en succes met de verdere opbouw van de vereniging!

VOORUITBLIK OP HET KNRB COASTAL ROEIEN 2019

Afgelopen jaar werd er voor het eerste gestart met het KNRB klassement coastal roeien. Ook in 2019 gaat het coastal roeien door. Zo worden er verschillende tochten georganiseerd en start in april de tweede editie van het KNRB klassement coastal roeien. In 2019 is het ook mogelijk om wedstrijden te starten in de coastal skiff! Meer informatie hierover is te vinden via KNRB coastal roeien of via coastal@knrb.nl.

BTW REGEL SPORTACCOMODATIES

Per 1 januari 2019 zijn alle organisaties die zonder winstoogmerk de gelegenheid bieden te sporten, vrijgesteld van btw. Dit betekent dat gemeenten en niet-winstbeogende organisaties geen btw meer hoeven af te dragen, maar ook geen recht meer hebben op het terugvorderen van de btw. Lees hier meer over de veranderingen voor uw verenging.

NIEUWE REGEL VOG AANVRAAG

Per 1 november 2018 is de nieuwe regeling betreft de VOG voor vrijwilligers ingegaan. Lees verder in kennisbankveiligheid

HANDHAVING VAN GEGEVENSBESCHERMING

Eerder dit jaar in het programma Radar op 23 april en recent op 18 december jl. in nieuwsuur is het handhaven van gegevensbescherming bij sportclubs aan de orde geweest. Hierbij kwam een aantal collega-sportbonden negatief in het nieuws met het ‘doorverkopen’ van persoonsgegevens aan derden. Wij willen u laten weten dat uw privacy van het grootste belang is voor de KNRB. 

Als we uw gegevens verwerken doen we dat in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en overige wet- en regelgeving die uw persoonsgegevens beschermen. Lees hiervoor ook de privacystatement van de KNRB.

De KNRB heeft op verzoek van NOC*NSF zelfs invulling gegevenaan twee workshops die hierover gaan en ons (proces)plan van aanpak met collega-sportbonden gedeeld omdat wij voor wat betreft de AVG alle noodzakelijke maatregelen en aanpassingen hebben gedaan. We gebruiken met regelmaat de ledenpost om u over de AVG te infomeren. Zie ook een publicatie opgenomen in de ledenpost van maart 2018.

Heeft u vragen over de AVG die betrekking hebben op uwpersoonsgegevens bij de KNRB of vragen over het toepassen van de noodzakelijkemaatregelen bij uw vereniging dan kunt u een mail sturen naar privacy@knrb.nl.