Visual

Ledenpost januari 2019

ALGEMENE VERGADERING

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond roept u hierbij op voor een Algemene vergadering op zaterdag 23 maart 2019.

De Algemene Vergadering zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van Aegon, Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag. Let op, de inloop zal dit jaar om 13:00 uur zijn en de start van de vergadering om 13:30 uur.

Via het volgende formulier kunt u zich aanmelden voor de Algemene Vergadering.

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

CONTRIBUTIE 2019

Goed om rekening mee te houden: binnenkort ontvangt u weer de voorschotnota voor de contributie 2019 van de KNRB

Heeft u vragen neem contact op met etienne.rijntjes@knrb.nl.

ROEI-INSTRUCTEURSCONGRES 2019

Op woensdag 6 februari 2019 vindt de volgende editie plaats. Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus schrijf je snel in via de volgende link

JAAROVERZICHT 2019

Het jaaroverzicht 2019 is bijna gereed. U ontvangt deze medio februari in een digitale versie. Het jaaroverzicht bevat persoonsgegevens zodat u in een separate mail voorzien van een inlogcode toegang tot de gegevens kunt krijgen. Het jaaroverzicht zal niet meer hardcopy (print) worden aangeleverd. Mocht u vragen hebben neem dan contact op met XXXX

REGIOBIJEENKOMSTEN

Noteert u alvast de data van de KNRB regiobijeenkomsten aankomend voorjaar? Een regiobijeenkomst geeft u de mogelijkheid om met het KNRB bestuur in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen.

 • Dinsdag 2 april
 • Woensdag 3 april
 • Maandag 8 april

De officiële agenda volgt nog. De bijeenkomsten beginnen met de ontvangst vanaf 19:00 uur. De formele start is om 19:30 uur. Geplande eindtijd van het formele gedeelte is om 21:00 met mogelijk drankje tot 21:30 uur.

OPLEIDINGEN 2019

Afgelopen maand is er een RI-3 en RI-2 opleiding gestart bij De Hertog en de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging. Het is als vereniging nog mogelijk om aanvragen te doen voor een opleiding. Benieuwd naar meer informatie? Kijk dan op onze website of stuur een e-mail naar opleidingen@knrb.nl

OPROEP AAN DE LEDEN VAN DE KNRB

Traditiegetrouw herdenken wij tijdens de Algemene Vergadering van 23 maart de leden van de KNRB die het afgelopen jaar zijn overleden. Wij verzoeken u vriendelijk om opgave van die roeileden waarvan uw vereniging afscheid heeft moeten nemen. Uw opgave kunt u via stijn.karst@knrb.nl  uiterlijk op woensdag 13 maart aan ons doorgeven. Bij voorbaat dank!

ENQUETE OVER HET GEBRUIK VAN ROEIKLEDING

Aan de hand van een enquête willen wij als jonge ondernemers meer inzicht krijgen in uw ervaringen als kajakker, kanovaarder of roeier. De enquête peilt naar uw sportbeleving op gebied van kledij. Het invullen van de vragenlijst neemt maximaal 10 minuten in beslag. Dit marktonderzoek kan leiden tot een nieuw product die uw sportervaring nog aangenamer zal maken. Aarzel niet om deze in te vullen!

Via deze link vindt u de enquête:
https://www.survio.com/survey/d/L4G4D5R5S2M5I0R8E

PROFIELTESTEN

Talenten, die uitgezonden willen worden naar een FISA-evenement dienen twee keer een profieltest aan te leveren. Afgelopen december waren de eerste profieltesten.

Een recordaantal van bijna 400 atleten hebben hun testen naar de KNRB gestuurd. Hier zijn we erg blij mee! Dit uitzonderlijke aantal is een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. De resultaten van de profieltesten worden gedeeld via de Nieuwsbrief Talentontwikkeling, aanmelden kan via: https://knrb.nl/nieuwsbrief/.

De eerstvolgende profieltesten moeten uiterlijk 4 maart 2019 worden ingeleverd. Meer informatie vindt u via: website KNRB profieltesten.

NIEUW MARATHONKLASSEMENT: HET KNRB KLASSEMENT MARATHONWEDSTRIJDEN

Dit jaar wordt een nieuwe competitie uitgeschreven bij het marathonroeien, gericht op ploegen die de marathons als wedstrijd willen roeien. Vier wedstrijdmarathons doen dit jaar mee:

 • 14 april 2019, Amstelmarathon (50 km)
 • 11 mei 2019, Nieuwlandmarathon (74 km, waarvan 68 als wedstrijd)
 • 22 mei 2019, Ringvaartregatta (100 km)
 • 8 juni 2019, Noord Hollandmarathon (70 km)

Ploegen kunnen voor het klassement starten in C2* of in C4+. Er zijn velden voor dames, heren en vrije samenstelling (ploegen met dames en heren, in elke gewenste verhouding).

Ploegen die aan dit klassement mee willen doen kunnen dit kenbaar maken door vóór 7 april een e-mail te sturen naar sportparticipatie@knrb.nl, met vermelding van de namen en e-mail adressen van de roeiers en eventuele coaches, telefoonnummer van de contactpersoon en (zo mogelijk) een ploegfoto. Meer informatie bij de competitieleider, marathonwedstrijden@knrb.nl.

VELDINDELING BIJ MARATHONWEDSTRIJDEN

Bij de meeste sporten is het gebruikelijk dat er bij wedstrijden onderscheid gemaakt wordt tussen dames en heren competities. Ook bij het roeien is dat het geval. Volgens het Reglement voor Roeiwedstrijden bestaat een damesteam uitsluitend uit dames en een herenteam uitsluitend uit heren. Daarnaast kennen we bij het roeien nog het mixed veld waarbij tenminste de helft van de roeiers van het vrouwelijke geslacht is.

Bij het marathonroeien is er de afgelopen jaren een gebruik ontstaan dat in het herenveld ook ploegen toegelaten werden met één of meer dames. Daardoor was er feitelijk geen echte competitie meer voor herenteams die uitsluitend uit heren bestaan.

Om dit recht te trekken wordt aan de organisaties van marathonwedstrijden gevraagd om dit jaar de volgende velden uit te schrijven:

 • Heren, met uitsluitend mannelijke roeiers
 • Dames, met uitsluitend vrouwelijke roeiers
 • Vrije samenstelling, met mannelijke en vrouwelijke roeiers, in elke gewenste verhouding
 • (eventueel) Mixed: met mannelijke en vrouwelijke roeiers, waarbij tenminste de helft van de roeiplaatsen gedurende de gehele marathon door een vrouw bezet wordt

Een mee-roeiende stuur telt mee voor deze samenstelling