Visual

Maart 2017

 Compliance Verenigingen

Zoals tijdens de AV van 4 maart is aangekondigd, zal het KNRB bestuur erop toezien dat alle lidverenigingen beschikken over juiste en volledige statuten.

Dit jaar zal het KNRB-bestuur erop toezien dat alle lidverenigingen voldoen aan de bepalingen die we met elkaar op 1 juli 2011 hebben afgesproken in onze statuten en reglementen. Verenigingen die hier nog niet aan voldoen, ontvangen eind maart een brief waarin wordt uitgelegd wat er nodig is om te voldoen aan de statutaire en reglementaire bepalingen. Voor de controle of verenigingen voldoen aan alle reglementaire afspraken wordt gebruik gemaakt van een checklist compliance.

Voor meer informatie zie nieuwsitem compliance verenigingen.

Classificatie voor para-roeiers.

Dinsdag 11 april organiseert de KNRB een classificatie voor roeiers die aan para wedstrijden willen gaan deelnemen. De classificatie vindt plaats in het OTC op Bosbaan 10, te Amstelveen. Informatie over classificeren vindt u op site pararoeien knrb. Er kunnen die dag maximaal 4 mensen geclassificeerd worden.

De kosten bedragen 50 euro per persoon. Aanmelden kan tot en met 2 april, via deze aanmeldlink. Na het aanmelden en betalen ontvangt u per mail de tijd en een formulier voor uw arts.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: a-roeien@knrb.nl.

Regiobijeenkomsten april 2017

Komende maand zijn er weer regiobijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten gaan we met zijn allen in gesprek over de onderwerpen veiligheid op en rond de vereniging en opvang groei roeisport centraal. De regiobijeenkomsten zullen plaatsvinden op vrijdag 31 maart (Asopos, Leiden), op dinsdag 4 april (Wetterwille, Leeuwarden ), op woensdag 12 april (De Ank, Doetinchem) en op donderdag 13 april (Aeneas, Roermond). Wil je er toch nog bij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@knrb.nl

Voor meer informatie zie de site regiobijeenkomsten.

Reminders aanmeldingen klassementen en wedstrijden

Deadline aanmelding ploegen Development Klassement: 11 april 2017.
Indien de ploegen nog niet aangemeld zijn dan vragen wij dit te doen door een e-mail te sturen naar sportparticipatie@knrb.nl. Graag ontvangen wij per ploeg een namenlijst met e-mailadressen van alle deelnemende roeiers, coaches en stuurtjes. Daarnaast ontvangen wij graag een telefoonnummer van een contactpersoon en een ploegfoto.

Deadline aanmelden nationale wedstrijden 2018 en Paul Veenemansprijs 2018: 31 maart 2017.
Aanmelden kan via wedstrijdzaken@knrb.nl.

Kosten wijziging tenue

Ieder jaar willen een aantal verenigingen een lustrum tenue of een permanente tenuewijziging aanvragen. Hierbij een reminder voor de aanvraag data.

Een permanente tenue en/of blad wijziging dient uiterlijk 1 oktober van het lopende jaar worden  aangevraagd via wedstrijdzaken@knrb.nl. Een goedgekeurde wijziging gaat dan per 1 januari in. Een lustrumtenue moet aangevraagd worden voor 1 mei en gaat op 1 september in en vervalt automatisch 31 augustus het jaar erna. Een tenue aanvraag wordt alleen in behandeling genomen indien de eventuele logo’s in EPS format zij bijgeleverd. Nieuw dit jaar is dat er kosten verbonden zijn aan tenuewijzigingen, dit omdat er kosten verbonden zijn voor het grafisch opmaken. In het document tenue en bladen (ook te vinden via ‘regels en beleid’ en ‘informatie voor verenigingen’) kunt u meer lezen over hoe een tenue aangevraagd moet worden.

Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2 juni 2017

Op vrijdag 2 juni vindt het jaarlijks terugkerende Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats op de Bosbaan. Tijdens dit evenement strijden honderden scholieren om medailles in diverse categorieën voor ervaren en onervaren roeiers. Inschrijven kan tot vrijdag 26 mei 23:00 uur via het KNRB inschrijfprogramma. Alle verenigingen en de deelnemende scholen uit de voorgaande jaren zullen binnenkort posters ontvangen.

Voor meer informatie zie de website schoolroeikampioenschap KNRB.

Opleidingen

Heeft u interesse in het volgen van een KNRB opleiding? Mail dan naar opleidingen@knrb.nl.

A.s. zaterdag gaat er een nieuwe RI-2 opleiding bij De Drie Provinciën (Cuijk, Katwijk) van start. Voor meer informatie over de RI-2 opleiding en data, ga naar website RI-2 KNRB.

Botenwagen ter overname 

Kleine botenwagen met kenteken, alleen geschikt voor skiffs en dubbeltwee. Met twee afsluitbare kisten voor opbergen van materiaal. Kijk voor maatvoering op de website vraag en aanbod KNRB.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: margriet.zietse@knrb.nl

RP3 Rowing verkoopt acht 1-jaar gebruikte RP3’s

In de sponsorovereenkomst, die RP3 Rowing (Rowperfect) met de KNRB heeft afgesloten, is afgesproken dat elk jaar de RP3’s in het Olympisch Trainingscentrum worden vervangen door nieuwe en de gebruikte machines aan te bieden aan de roeiverenigingen tegen een gereduceerde prijs. Daarnaast verzorgt de KNRB  workshops in het beste gebruik van deze dynamische ergometers zodat ze een verbetering geven voor de roeiers.

Met de RP3 is het mogelijk om langdurig blessurevrij te trainen. Door de dynamische beweging worden rug en knieën niet overbelast en simuleert het exact de roeihaal. Vanaf nu worden 2K testen op RP3 geaccepteerd door de KNRB!

RP3 Rowing biedt 16 RP3’s als volgt kan aanbieden:

  • € 1675,- inclusief BTW, inclusief 2 jaar volledige garantie en 3 jaar gratis onderhoud (nieuwprijs €2450,-)!
  • Koper kan op het OTC van het ANRT een clinic/verhaal krijgen,
  • Huren is mogelijk, € 59,50,- per maand inclusief BTW, huurperiode minimaal 12 maanden,
  • Huur koop is ook mogelijk, 24 maanden € 75,- per maand of 36 maanden € 55,- per maand,
  • Alle RP3’s zijn voorbereid voor het easy connectie systeem, synchronisatie van een 2, 4 of 8,
  • Gratis transport naar en installatie op locatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via j.lammers@rp3rowing.com

Online cursussen sponsoring en vrijwilligers

In samenwerking met Sportservice NL heeft de KNRB twee online cursussen opgezet om verenigingen te helpen op gebied van sponsoring en vrijwilligers.

Meer Sponsors in Kortere Tijd

Is jouw vereniging op zoek naar (meer) sponsors? En wil je daar ondersteuning bij krijgen? Meld je dan aan voor de onlinecursus ‘Meer Sponsors in Kortere Tijd’ (MSKT)!
Meer informatie en kortingsacties vindt u hier, of stuur een mail naar Tessa Sturkenboom.

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’  (MVKT) biedt de oplossing voor verenigingen die het vrijwilligerstekort willen oplossen! Door middel van een unieke E-Learning platform volgen jullie stap voor stap de methode op weg naar meer vrijwilligers.
Meer informatie en kortingsacties vindt u hier, of stuur een mail naar Tessa Sturkenboom.

Zet je club op de kaart

In samenspraak met NOC*NSF en de gemeenten wordt een nieuwe workshop “Zet je club op de kaart” georganiseerd. De bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen en vinden plaats op verschillende locaties in maart, april en mei. Ze zijn gericht op uiteenlopende onderwerpen van het werven van nieuwe leden en ledenbinding tot het vergroten van sponsorinkomsten. Hier treft u de Uitnodiging club op de kaart.

BTW verandering bij watersportverenigingen

Per 2017 zijn de belastingregels aangepast waardoor de wijze van berekenen van BTW op ligplaatsen bij watersportverenigingen is veranderd.

Dit is van belang voor gecombineerde watersportverenigingen en voor roeiverenigingen die enkele ligplaatsen verhuren. Alle informatie vindt u op de site van het watersportverbond.

Netwerk in de Sport

Sinds januari 2017 is Netwerk in de Sport opgericht, een werkgeversvereniging die goed werkgeverschap mogelijk maakt voor iedere lokale amateur sportorganisatie in Nederland.

Sportverenigingen kunnen door lid te worden een beroep doen op de CAO Sportverenigingen. Lidmaatschap biedt onder andere de mogelijkheid om meer contracten voor bepaalde tijd aan bijvoorbeeld coaches aan te bieden. Meer informatie is te vinden op de website Netwerk in de Sport

Toertochten Buitenland

Ook in 2017 organiseert de Toercommissie van de KNRB verschillende meerdaagse toertochten. Dit jaar wordt er in het voorjaar op de Duitse Lahn geroeid. Aan het begin van de zomer is na ruim 20 jaar de Doubs in Frankrijk weer aan de beurt en aan het eind van de zomer wordt er op de Guden Å in het Deense Jutland geroeid.

Het botenwagenproject vindt dit jaar plaats in Duitsland: Emden in Ostfriesland en Neuruppin in Brandenburg.

Meer informatie en de inschrijfformulieren zijn hier te vinden.

Manifest Buitensport en Natuur voor iedereen

Diverse partijen hebben het manifest “Naar Buitensport en Natuur voor iedereen” gepubliceerd. In het manifest wordt betoogd dat de Rijksoverheid extra moet investeren in het Nationaal Natuurnetwerk vanuit het belang van gezondheid, sport en biodiversiteit. Dit maakt deel uit van het initiatief vanuit NOC*NSF om de belangen van de (buiten)sport aan te kaarten.

Voor meer informatie zie de site van natuurmonumenten.