Visual

Mei 2017

Bondsbureau gesloten

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent dat de KNRB beperkt bereikbaar is. Het bondsbureau is gesloten op:

  • Donderdag 25 mei (Hemelvaart)
  • Vrijdag 26 mei
  • Maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag)

Voor alle andere dagen gelden onze openingstijden en telefonische bereikbaarheid: KNRB – contact.

Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport

De KNRB vindt het van groot belang dat roeien een veilige sport is, voor iedereen die op enige wijze actief is bij het roeien. Daarom werkt de KNRB mee aan het onderzoek Seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Vorige week is het onderzoek van start gegaan. De onafhankelijke onderzoekscommissie wil inzicht bieden in de aard en omvang van seksuele intimidatie in de sport. Eind 2017 wil de commissie het onderzoek hebben afgerond.

Voor meer informatie: nieuwsitem onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

Europese Kampioenschappen Roeien Tsjechië

In het weekend van 26 t/m 28 mei vinden de Europese Kampioenschappen roeien plaats in Racice (Tsjechië). Tijdens dit internationale evenement is het Aegon Nationaal Roeiteam vertegenwoordigd.

Wist u trouwens dat Puck van Hasselt (manager Aegon Nationaal Roeiteam) deze maand is begonnen bij de KNRB. Wij wensen haar en alle leden van het ANRT veel succes, voor meer informatie: medewerkers KNRB.

Ploegsamenstellingen en informatie over het EK vindt u op: pagina roeien.nl
U kunt het toernooi zelf ook volgen tijdens de wedstrijddagen via: KNRB facebook of via de website FISA.

Landelijke dag aangepast watersporten

Op zaterdag 16 en/of zondag 17 september organiseren zes watersportorganisaties een landelijk evenement om alle verschillende mogelijkheden van aangepast watersporten onder de aandacht te brengen! Het gaat vanzelfsprekend om roeien, maar ook om zeilen of kanoën.

Meer informatie vindt u op het nieuwsitem landelijke dag aangepast watersporten. U kunt ook contact opnemen met Margriet Zietse: a-roeien@knrb.nl of met Nico van Ravesteyn (voorzitter van de commissie aangepast roeien): nicovanrav@gmail.com.

De mooiste vereniging

De mooiste vereniging van Nederland? Dat is natuurlijk subjectief. De ene vereniging ligt in de middle of nowhere, de andere in het hartje van de stad. Een nieuw pand, of juist iets monumentaals? Iedere vereniging is uniek en heeft een bijzonder verhaal te vertellen.Wat maakt jouw vereniging de mooiste van Nederland? Die bijzondere vloot, een mooi clublied of juist die hardwerkende vrijwilligers, alles mag in het verhaal terugkomen.

Wij zijn nog op zoek naar leuke verhalen. Lever je verhaal aan met beeldmateriaal (foto’s of filmpjes) via communicatie@knrb.nl.

De mooiste verenigingen vindt u via: website mooiste verenigingen of KNRB facebook.

Botenwagen project Emden Ost-Friesland

De hele maand juli is nog beschikbaar om in Emden en omgeving een heerlijke week te roeien. De boten staan ter plaatse. Suggestie voor tochten in de omgeving zijn aanwezig. Kijk voor de exacte gegevens op: knrb site toerroeien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert van Driel: gbvdriel@gmail.com.

Historische rubriek

Wist u dat we op knrb.nl een foto-archief aan het opbouwen zijn, historische rubriek KNRB? In het KNRB-archief vonden we al heel veel foto’s! Maar is er natuurlijk meer. Wij willen heel graag samen met alle roeiliefhebbers een historisch overzicht creëren. Heeft u nog mooie roeibeelden, bijvoorbeeld van toertochten, een mooie oude boot, een prachtige loods, bijzondere prijsuitreiking et cetera, mail uw foto dan naar communicatie@knrb.nl. Vergeet het onderschrift niet! En, de foto’s moeten wel vrij van rechten zijn.

Fondsenwerving in de sport

NOC*NSF, Eredivisie en de KNVB organiseren op maandag 19 juni een ‘Dag van de Sponsorwerving’ op Papendal. Tijdens verschillende seminars en activiteiten besteden de dagsprekers aandacht aan crowdfunding, fondsenwerving en andere onderwerpen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina: website sportdaargeefjeom.nl.

Ook in de kennisbank van de KNRB staan verschillende items over sponsoring en communicatie, zie kennisbank KNRB. Wist u trouwens dat Edwin Jansen (manager marketing en sponsoring) deze maand is begonnen bij de KNRB. Wij wensen hem veel succes, voor meer informatie: medewerkers KNRB.

100 JAAR KNRB!

Dit jaar bestaat de roeibond 100 jaar. Speciaal voor het eeuwfeest hebben we een roeifilmpje met hoogtepunten gemaakt. Van oude (polygoon) beelden en de Varsity tot WK-goud van de Holland Vier en de Olympische Spelen van 1968. Ga er even rustig voor zitten en geniet: 100 jaar KNRB filmpje.