Visual

November 2017

Bondsbureau gesloten

In verband met de feestdagen is het bondsbureau gesloten vanaf vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari. Vanaf dinsdag 2 januari staan we weer voor u klaar. We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Vacatures KNRB-bestuur

In het bestuur van de KNRB zijn twee functies beschikbaar, namelijk voor commissaris sportontwikkeling en commissaris marketing en communicatie.

Wil jij een bijdrage leveren aan het roeien in Nederland, wil jij jouw verbindende kwaliteiten en innovatiekracht inzetten om beter, meer, interessanter roeien in Nederland voor elkaar te krijgen? Wil je weten wat een bestuursfunctie bij de leukste sportbond van Nederland inhoudt? Lees verder, neem contact met ons op en misschien ben jij de nieuwe commissaris sportontwikkeling of commissaris marketing en communicatie bij de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

De vacature staat open voor iedereen (m/v). De huidige samenstelling van het KNRB bestuur is op de KNRB site te vinden. We streven naar diversiteit in leeftijd en samenstelling van ons bestuur om de roeigemeenschap zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Het merendeel van het bestuur is voormalig lid van een studentenroeivereniging geweest. Ben jij die persoon die de diversiteit van het bestuur vergroot? Wij zien uit naar je komst!

Meer informatie over de functies vindt u: nieuwsitem vacatures KNRB bestuur.

Heb je interesse in één van beide functies, dan kun je dit kenbaar maken bij Hélène Fobler (secretaris@knrb.nl) en/of een motivatiebrief voorzien van CV sturen naar vacature@knrb.nl. Ken je iemand die dit goed zou kunnen en leuk zou kunnen vinden, laat het ook weten en dan gaan wij contact opnemen.

Nationaal Roeicongres 2018

De inschrijving voor het Aegon Nationaal Roeicongres 2018 gaat 6 december open. De informatie en inschrijflink worden aan het eind van de dag onder nieuws gepubliceerd op knrb.nl. Het Aegon Nationaal Roeicongres staat in het teken van “Veiligheid op alle fronten”.

Het bespreken van diverse thema’s  en kijken met een open blik naar veiligheid zorgen voor nieuwe energie om dit dossier op vele fronten op te pakken.

Het congres wordt geopend met een interessante plenaire sessie, onder leiding van dagvoorzitter  Erik Peekel en een verrassende spreker namens Aegir. Hierna volgen de workshopsrondes, met bijvoorbeeld  Aegir Masterclass. We sluiten het congres af met een gezellige netwerkborrel.

Datum:                zaterdag 20 januari
Locatie:               Aegon Hoofdkantoor te Den Haag (Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag)

Programma

10.00 uur             Inloop met koffie en thee
10.30 uur             Opening en plenaire sessie
12.15 uur             Lunch

13.15 uur             Workshopronde 1
14.30 uur             Pauze

15.00 uur             Workshopronde 2
16.15 uur             Borrel

Vergeet niet de facebookpagina van het Aegon Nationaal Roeicongres te liken! Zo blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes en extra informatie over het congres. Via: https://www.facebook.com/nationaalroeicongres.

Privacy Statement KNRB

Uw privacy is van het grootste belang voor de KNRB. Als we uw gegevens verwerken doen we dat in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en overige wet- en regelgeving die uw persoonsgegevens beschermen.

Klik hier voor het Privacy statement KNRB. Deze is tevens te vinden op de KNRB website onder ‘regels en beleid’.

Betaald parkeren in het Amsterdamse Bos

Vanaf 18 december 2017 gaat de parkeerplaats Hoofdentree van het Amsterdamse Bos over op betaald parkeren. Daarmee hoopt de gemeente Amsterdam de parkeergelegenheid voor Bosbezoekers te vergroten.

De eerste 3 uur is parkeren gratis, daarna betaalt u doordeweeks (tussen 9:00 – 19:00) een tarief van €0,35 per 15 minuten. Betalen kan enkel cashless, wat betekent dat je niet contant kunt afrekenen. Meer informatie vindt u op: website amsterdamse bos.

Jaarprogramma toercommissie

De KNRB Toercommissie heeft weer een mooi programma voor 2018 samengesteld. Zie  https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/toerroeien/knrb-toertochten/.

Verenigingen worden verzocht dit programma ook in het verenigingsblad op te nemen.

Rabobank gaat verenigingen ondersteunen

De Rabobank heeft al jaren een groot hart voor de sport. De Rabobank gaat nu niet alleen financieel sponsoren, maar vanaf volgend jaar wil de Rabobank zo’n tien verenigingen per regio twee jaar intensief begeleiden op het gebied van financiën, bestuur, gezondheid, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit doet de Rabobank in samenwerking met de 25 sportbonden die betrokken zijn bij Team NL en met NOC*NSF.

Hoe werkt de verenigingsondersteuning?

De lokale Rabobanken selecteren in hun werkgebied een aantal verenigingen die volgens de bank het verschil kunnen maken in de buurt. Je vereniging hoeft hiervoor geen zaken te doen met de Rabobank. Deze verenigingen ontvangen een uitnodiging voor een inspiratie-avond, waarbij het nieuwe sponsorbeleid en de inhoudelijke begeleiding uitgelegd wordt.

Vervolgens kunnen de geïnteresseerde clubs een gedetailleerd voorstel indienen over hun ambities. Uiteindelijk kiest de betreffende bank de verenigingen die twee jaar lang begeleid worden om hun plannen te realiseren. Bij het selecteren van de verenigingen die uiteindelijk ondersteund worden, staat één ding voorop: de vereniging moet willen. Een dergelijk traject vraagt ook van de vereniging tijd en de wil om er een succes van te maken.

Wil je meer weten of in aanmerking komen voor een uitnodiging voor een inspiratie-avond? Neem dan contact op met margriet.zietse@knrb.nl. Wij ontvangen regelmatig bericht over een nieuwe regio’s waar het project start.

Voor degenen voor die Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank nog nieuw is, zie hier wat achtergrondinformatie: https://nos.nl/artikel/2164240-rabobank-gaat-verenigingen-niet-alleen-sponsoren-maar-ook-begeleiden.html.

Stimuleringsbudget aanvragen?

Het sportstimuleringsbudget grenzeloos actief is nog beschikbaar tot en met 2018! Sport- en beweegaanbieders kunnen de voorwaarden voor de aanvraag en het aanvraagformulier downloaden via www.grenzeloos-actief.nl. Het stimuleringsbudget dat beschikbaar is voor het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod wordt uitgekeerd via NOC*NSF en bedraagt maximaal € 950 (inclusief btw) per sport- en beweegaanbieder. Let op: bij de aanvraag is altijd instemming van de contactpersonen van sportbonden en/of van regiocoaches/ provinciaal consulenten nodig.

De verhalen van No Limits Gym in Nieuwerkerk aan den IJssel, Rolstoelbasketbalvereniging Early Bird in Purmerend en Volleybalclub Hoofddorp geven een mooi beeld hoe je als sportaanbieder het sportstimuleringsbudget van Grenzeloos Actief in kunt zetten.

2018 is de laatste ronde Sportimpuls!

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari 2018 bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. De sluitingsdatum is 22 februari 2018, 14.00 uur.

Meer informatie: website KNRB.

Save the date, bijeenkomst jeugdvrijwilligers

Op 21 januari organiseert de commissie VBWJ van de ARB een interactieve bijeenkomst met als onderwerp: Handen aan het vlot”; Houden we nog voldoende vrijwilligers bij het jeugdroeien?

De bijeenkomst zal plaatsvinden op zondag 21 januari 2018 van 14.00 tot 16.30 uur bij Roeivereniging Willem III te Amsterdam. Toegang tot de bijeenkomst is kosteloos.

Thema van de bijeenkomst is  de maatschappelijke ontwikkelingen bij de inzet van vrijwilligers.

Spreker is dr. Jan Willem van der Roest, die in 2015 promoveerde op het proefschrift ‘From participation to consumption. Consumerism in voluntary sport clubs’ waarvoor hij onderzocht wat de betekenis van consumentisme voor sportverenigingen is en op welke manier sportverenigingen omgaan met mogelijk consumentisme onder de leden.

Half december wordt het definitieve programma bekend gemaakt.

De bijeenkomst is met name bedoeld voor jeugdcommissarissen en bestuursleden van roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de Amsterdamsche Roeibond, maar staat ook open voor andere geïnteresseerde roeiverenigingen.

Aanmelden kan vanaf half december 2017 via de website www.vbwj.nl.

Webinair binden en behouden jongeren

Het Kenniscentrum Sport heeft een webinar georganiseerd over binden en behouden jongeren bij de sport.

De helft van de jongeren tussen de 12-19 jaar stopt met sporten. Hoe komt dit en hoe voorkom je nou dat deze groep afhaakt? Oorzaken, factoren én tips & tricks kwamen aan bod tijdens dit webinar, verzorgd door Dorien Dijk, adviseur bij Kenniscentrum Sport.

Lees het resultaat op site alles over sport.

Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering via de KNRB

Dankzij onze samenwerking met Zilveren Kruis, kun je via de KNRB profiteren van de voordelen van een zorgverzekering speciaal voor sporters. Voor het behalen van je sportieve doelen wil je fit zijn. Ook wij vinden jouw conditie en gezondheid belangrijk. Daarom hebben de KNRB en Zilveren Kruis afspraken gemaakt. Naast een collectieve zorgverzekering met een aantrekkelijke korting, biedt Zilveren Kruis uitgebreide vergoedingen speciaal voor sporters met een aanvullende verzekering. Daar bovenop krijg je gratis het pakket Extra Aanvullend Sport.

Klik hier voor alle afspraken en de aantrekkelijke kortingen. Verder bereken je op www.zk.nl/knrb eenvoudig welke premie het beste bij jou past. Overstappen naar Zilveren Kruis is eenvoudig: Als jij je aanmeldt vóór 1 januari 2018, zegt Zilveren Kruis je huidige verzekering op.

KNRB Roeicoachcongres 2017

Afgelopen zaterdag heeft de tweede editie van het KNRB Roeicoachcongres plaatsgevonden. Het congres werd georganiseerd in de Puddingfabriek in Groningen. Tijdens het congres hebben coaches van elkaar kunnen leren en van experts uit het veld. De dag begon met een plenaire sessie waar wereldkampioen Corné de Koning en Annika van der Meer kwamen vertellen over hun ervaringen en de begeleiding van hun coach Jan Klerks. Joost van Geel sloot af met een inspirerend verhaal over hoe je als coach moet durven los te laten. Daarna zijn de aanwezigen in verschillende workshops uit een gegaan, met tussendoor een lekker hapje. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de coach van het jaar 2017, die dit jaar met een nipte overwinning naar Lisanne Petter is gegaan. Zij coacht al een aantal jaar met succes bij A.G.S.R. Gyas en werd hier voor beloond. Daarna was er nog een borrel waar de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje nog hebben nagepraat. Op de KNRB Roeicoachcongres 2017 Facebook pagina vind je een kleine sfeerimpressie.

Nieuwsgierig geworden of is het je niet gelukt om aanwezig te zijn? Houd dan alvast zaterdag 27 oktober 2018 vrij in je agenda, want dan vind het KNRB Roeicoachcongres 2018 plaats!