Visual

Oktober 2017

HERINNERING ALGEMENE VERGADERING

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond roept u hierbij op voor een Algemene vergadering op zaterdag 18 november 2017.

De vergadering begint om 10:30 uur. Wij ontvangen u graag vanaf 10:00 uur met een kop koffie of thee. Wilt u zo vriendelijk zijn om u aan- of af te melden voor maandag 6 november door middel van het aan- of afmeldformulier.

De agenda en vergaderstukken (die tot dusver beschikbaar zijn) vindt u via: Algemene Vergaderingen KNRB.

Roeicoachcongres 2017

Op zaterdag 25 november 2017 vindt het KNRB roeicoachcongres 2017 plaats. Dit is de dag voor de Hel van het Noorden. Vanaf volgende week is het mogelijk om je in te schrijven. Wees er snel bij, want vorig jaar was het binnen 24 uur uitverkocht en vol = vol.

De dag bestaat uit een opening met wereldkampioen Corné de Koning en de bekendmaking van coach van het jaar 2017. Daarnaast spreekt Joos van Geel, prestatiemanager van de KNHB, over “de beste coach pakt, door los te laten. Vervolgens worden er leuke en interessante workshops verzorgd door diverse experts, het hele programma is te vinden op de website. Het congres eindigt met een gezellige borrel waar het mogelijk is om elkaar na te praten en verdere kennis uit te wisselen.

Wij hopen jullie op zaterdag 25 november te verwelkomen in de Puddingfabriek in Groningen!

Save the date Nationaal Roeicongres

Op zaterdag 20 januari vindt het Nationaal Roeicongres plaats in Den Haag. Het Nationaal Roeicongres is dé plek waar bestuurders, vrijwilligers, coaches, roeiers en anderen uit de roeiwereld samenkomen om informatie uit te wisselen, kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen voor een spetterende toekomst. Naast de plenaire opening en de bedrijvenstands in de hal zijn er diverse workshops, veelal op beleid en toekomst gericht, maar er is ook veel tijd om op een informele manier met elkaar te praten.

Het congres vindt plaats in het hoofdkantoor van de KNRB hoofdsponsor Aegon.

Meer informatie volgt in december, maar zorg in ieder geval dat je zaterdag 20 januari vrij houdt!

Clinic en classificatie para-roeien

Datum: 11 november 2017
Locatie: Olympisch Trainingscentrum, Bosbaan 10 te Amstelveen

In september zijn Annika van der Meer en Corné de Koning wereldkampioen para-roeien geworden. Zij kwamen uit in de PR2 mixed dubbeltwee. Een prachtige prestatie. Wil je proberen of roeien ook voor jou een geschikte sport is? Roei je al maar ben je benieuwd naar mogelijkheden om wedstrijd te gaan roeien en/of zoek je ploeggenoten?

Meld je dan aan voor onze clinic op zaterdag 11 november op de Bosbaan. Graag opgeven uiterlijk 3 november met dit formulier. Nadere informatie: ptc@knrb.nl

Programma
10.30 ontvangst
11.00 clinic
12.00 lunch
13.00  -17.00 classificatie

Classificatie

Na de clinic organiseert  de KNRB een classificatie voor roeiers die aan para-wedstrijden willen gaan deelnemen. De classificatie vindt ook plaats in het OTC Bosbaan 10, te Amstelveen. Er kunnen die dag maximaal 4 mensen geclassificeerd worden. De kosten bedragen 50 euro per persoon.

Zie voor nadere Informatie over classificeren op site van KNRB en op de site van de FISA.
Voor aanmelden klik hier. Dit kan tot en met 3 november.

HERINNERING AANLEVEREN VAARDIGHEIDSPROEVEN

Ook in 2016 wordt er onder alle roeiverenigingen de Vaardigheidsbeker voor de jeugd en de Vaardigheidsbeker voor volwassenen uitgereikt. Vorig jaar zijn de bekers gewonnen door de Alkmaarsche R&ZV (Jeugd) en door RV Ossa (Volwassenen).

Wilt uw vereniging (één van) de wisselbekers dit jaar winnen?  Het aantal vaardigheidsproeven (jeugd & volwassenen) dienen vòòr 1 november verstuurd te worden naar sigrid.dogger@knrb.nl.

Coach van het jaar 2017

Je hebt nog een paar dagen om als vereniging jouw coach van het jaar aan te melden. Op 31 oktober sluit het inschrijfformulier, dus meld je coach nu hier aan, en overtuig ons waarom hi of zij de roeicoach van 2017 is. Een vakkundige jury nomineert uit alle aanmeldingen 3 coaches. De aanwezigen op het roeicoachcongres (25 november) stemmen op hun favoriete coach. Uit deze stemmen wordt de coach van 2017 benoemd.

Algemene verordening gegevensbescherming

Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit houdt in dat de regelgeving rondom het beschermen van persoonsgegevens wordt aangescherpt. Dit heeft ook invloed op sportvereniging en de gegevens van leden. Op dit moment is de KNRB samen met NOC*NSF en andere sportbonden bezig om een stappenplan te ontwikkelen om de benodigde aanpassingen die gemaakt moeten worden te vereenvoudigen. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar vraag gerust naar de details via info@knrb.nl.

Filippi Spirit Award

De Filippi spirit award is een jaarlijkse prijs voor een succesvolle studentenroeier. De betreffende vereniging kan een Filippi boot (8+) winnen. Nominaties kunnen tot 1 november worden aangeleverd via World Rowing: Meer informatie en nomineren kan via: World Rowing.

SPORTCAMPAGNE gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Vanuit NOC*NSF en het Sportcampagneteam NL kunnen wordt de inzet van de eigen sportclub op de lokale politieke agenda gestimuleerd.

Om u daarbij te helpen heeft NOC*NSF  is een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding , flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee u in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen u in gesprek kan gaan met de lokale politiek. Via www.nocnsf.nl/gr2018 en www.gr2018sport.nl vindt u verdere informatie, video’s en handleiding, toolkit, etc.

Daarnaast biedt de KNRB de roeiverenigingen de gelegenheid om contact op te nemen met oud-Kamerlid en raadslid voor de VVD in Voorschoten, Helma Neppérus. Helma is erelid bij Njord en de KNRB en bekleedde tal van functies binnen het roeien. Zij weet als geen ander hoe de politiek werkt, dus  heeft u specifieke vragen, schroom niet om contact met haar op te nemen via e-mail: helma.nepperus@ziggo.nl.

AANSCHAFPRIJS HYGIENECODE

Sinds 1 april 2016 is er een nieuwe Hygiënecode voor de horeca van kracht. Deze ‘code’ geldt dus ook voor sportkantines. Meer informatie vindt u via: ledennet NOC*NSF

REGELING VERKEERSREGELAARS SPORTEVENEMENTEN VEREENVOUDIGD

Het Ministerie heeft de regeling verkeersregelaars aangepast. Hierdoor worden  de administratieve lasten van de regeling sterk verminderd per 1 oktober 2017. Bovendien wordt de praktijk van het aanstellen van evenementenverkeersregelaars bij evenementen waarvoor geen vergunning nodig is, voorzien van een juridische basis, wat in het belang is van alle partijen. Meer informatie vindt u via: ledennet NOC*NSF.

HRV de Compagnie genomineerd

HRV de Compagnie behoort tot de 8 laatste genomineerden voor de Univé Dik- voor- elkaar prijs. Met de prijs van €15.000,- wil de vereniging een pararoeiboot (dubbel 2) aanschaffen, zodat roeien ook toegankelijk wordt voor iedereen met een beperking. Stemmen kan via: deze link.

Meer informatie vindt u via: roeien.nl.