RP3 Rowing

Goed roeien geeft plezier en heel veel voldoening!

Op basis van de natuurlijke afloop van de roeibeweging heeft Cas Rekers in 1988 de eerste dynamische ergometer ontwikkeld. Bij een dynamische ergometer zijn zowel het frame met vliegwiel als het stoeltje vrij om te bewegen op een balk — dit is anders dan de meerderheid van de ergometers waar het frame en vliegwiel vast staan en alleen het stoeltje beweegt.De massa en beweging zijn zo ontworpen dat de roei techniek geleerd en verfijnd kan worden en er geen piek belastingen in de rug ontstaan.
Ook andere fabrikanten hebben nu ingezien dat een dynamische  ergometer beter is voor de fysieke belasting van de roeier.
Na een aantal jaren van de markt te zijn geweest is in 2010 de nieuwe RP3 Dynamic Indoor Rower geïntroduceerd en in 2013 de RP3S. Deze nieuwe generatie RP3’s, met verlaagd vliegwiel, zijn nog beter uitgerust om roeien in een boot te simuleren.

Door een betere balans en de extra opties die mogelijk zijn als, hoekverstelbaar voetenboord, adaptersets voor roeischoenen, Batlogic systemen en de mogelijkheid om de machines en hendels onderling te kunnen koppelen, is het mogelijk de RP3S helemaal te personaliseren.

De roeier/sporter is  het uitgangspunt geweest bij de verder doorontwikkeling van de RP3 en vele nationale en internationale Olympische roeiers en coaches hebben hieraan hun input gegeven. Uiteindelijk gaat het bij roeien om een efficiënte coördinatie van techniek en kracht om de boot een zo groot mogelijke snelheid te geven.

De RP3 heeft alles in zich om hieraan een bijdrage te leveren.Met ingang van 1 mei 2014 is RP3 Rowing officieel supplier van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en is er een sponsorovereenkomst getekend tot en met de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

Directeur van RP3 Rowing BV, Jan Lammers is enthousiast over de samenwerking met de roeibond. “Het is mooi te zien dat we met onze RP3 dynamic indoor rower bij kunnen dragen aan het succes van de Nederlandse roeiers! Op het top niveau waar deze sporters zich meten met de rest van de wereld heb je ook het beste trainingsmateriaal nodig en ik ben verheugd dat wij dit weer mogen leveren!”

De Holland Acht op de RP3! Bekijk hier het filmpje:

Sponsoren en partners KNRB