roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Beleid & organisatieLedenadministratie

Veelgestelde vragen 'Mijn roeien'

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen voor roeiers over het nieuwe KNRB platform. Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met de KNRB ledenadministratie door een mail te sturen naar [email protected]. De veelgestelde vragen worden bijgewerkt n.a.v. de vragen die wij ontvangen.

‘Mijn roeien’ account

Hoe maak ik een account aan voor Mijn Roeien?

Ga naar mijn.roeien.nl en druk op de knop “Login aanvragen/Wachtwoord vergeten?” Vul hier jouw lidnummer in en er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres dat de vereniging voor jou heeft ingevuld in het KNRB platform. Deze e-mail bevat een link om een wachtwoord aan te maken en vervolgens kun je inloggen met je lidnummer en aangemaakte wachtwoord.

Krijg je geen e-mail binnen? Dan is het goed om ook de ongewenste mail in de gaten te houden.

Wat is mijn lidmaatschapsnummer?

Ben je je lidmaatschapsnummer vergeten, klik dan op “Lidnummer vergeten?” Vul vervolgens de gegevens in. Het is belangrijk de de gegevens matchen met hetgene dat je vereniging voor jou heeft ingevuld in het KNRB platform. Als je alle gegevens hebt ingevuld, klik dan op “Controleer account”. Er wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres In deze e-mail staat jouw lidnummer en een link om een wachtwoord aan te maken.

Krijg je geen e-mail binnen? Dan is het goed om ook de ongewenste mail in de gaten te houden.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met je vereniging om te kijken of het juiste e-mailadres geregistreerd staat.

Ik krijg geen e-mail binnen waarmee ik een wachtwoord kan aanvragen voor Mijn Roeien

Houdt ook de ongewenste mail in de gaten.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met je vereniging om te kijken of het juiste e-mailadres geregistreerd staat.

Het lukt me niet om in te loggen op Mijn Roeien. Met wie kan ik contact opnemen?

Mijn Roeien werkt optimaal in de laatste versies van Google Chrome, Microsoft Edge, Safari en Mozilla Firefox. Let op: Internet Explorer daarentegen wordt niet aangeraden, omdat deze verouderde webbrowser niet langer ondersteund wordt door Microsoft, waardoor sommige functies niet goed zouden kunnen werken.

Mocht dit niet te oplossing zijn, stuur dan een mail naar [email protected].

Mijn gegevens in de Mijn Roeien omgeving kloppen niet

Je kunt je gegevens (adresgegevens, telefoonnummer en e-mail) zelf aanpassen in de Mijn Roeien omgeving door op “Wijzig” te klikken bij contactgegevens. Dit kan alleen als de vereniging deze optie aan heeft gezet.

Lukt dit niet? Geef dan de wijzigingen door aan je verenigingsbestuur, zodat zij deze gegevens voor je kunnen aanpassen. Je naam, geslacht en geboortedatum kunnen alleen aangepast worden door jouw vereniging.
Let op: Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen, voor je een wedstrijdlicentie aanvraagt.

Wedstrijdlicentie (W-licentie)

Waarom moet ik een account aanmaken in mijn roeien om een wedstrijdlicentie aan te vragen?

Met het nieuwe ledenadministratie platform Mijn Vereniging maakt de KNRB een moderniseringsslag. Het is nodig dat je als roeier akkoord gaat met de voorwaarden van de wedstrijdlicentie. Deze voorwaarden kun je via je account lezen en accepteren.

Daarnaast biedt Mijn Roeien in de toekomst ook andere mogelijkheden, zoals het inschrijven voor KNRB opleidingen.

Ik heb al een wedstrijdcontract, moet ik dan ook een W-licentie aanvragen?

Met de KNRB-statutenwijziging die op de AV van 23 juni is goedgekeurd, is het huidige wedstrijdcontract automatisch omgezet naar een wedstrijdlicentie (W-licentie). Een lid hoeft dus niet opnieuw een W-licentie aan te vragen.

De inhoud van de W-licentie verschilt niet met de inhoud van het wedstrijdcontract. Wanneer een verenigingslid bezwaar heeft tegen de nieuwe licentievoorwaarden en om die reden afstand wil doen van zijn/haar W-licentie, dan kan hij/zij dit kenbaar maken aan de ledenadministratie van de KNRB. Stuur een e-mail naar [email protected].

Hoe werkt het aanvragen van een wedstrijdlicentie?

Log in in de Mijn Roeien omgeving. Je vereniging kan je hiervoor een uitnodiging sturen, of je kunt zelf een account aanmaken (zie ook het kopje Mijn Roeien account).

1. Controleer eerst of je gegevens die in de Mijn Roeien omgeving staan kloppen. Kloppen deze niet? Vraag dan eerst bij het bestuur of zij de onjuiste gegevens willen wijzigen, voordat je een W-licentie aanvraagt. Zodra deze gegevens zijn aangepast, kun je verder met stap 2.
2. Klik op de button “Vraag licentie aan”.
3 Je kunt vervolgens de “W-licentie” aanklikken, de voorwaarden lezen en deze accepteren.

Je W-licentie is nu geactiveerd. Het is niet nodig om jaarlijks een nieuwe licentie aan te vragen, deze wordt automatisch verlengd.

Waar vind ik meer informatie over de wedstrijdlicentie?

Deze informatie is te vinden op de pagina wedstrijdreglementen.

Ik doe niet mee aan evenementen, moet ik dan toch een W-licentie ondertekenen?

Voor alle evenementen heb je een W-licentie nodig. Dus ook voor recreatieve wedstrijden en toertochten.

Ik ben een coach, moet ik dan een W-licentie ondertekenen?

Ook een coach dient een W-licentie te ondertekenen. De KNRB vindt het belangrijk dat coaches op de hoogte zijn van de reglementen, zodat zij hun sporters hierover kunnen adviseren. Daarnaast zijn ongewenste omgangsvormen ook onderdeel van de W-licentie.

Ik gebruik medicijnen mag ik de W-licentie ondertekenen?

Indien je medicijnen/geneesmiddelen gebruikt, controleer dan of deze geneesmiddelen zijn toegestaan volgens de meest recente lijst van toegestane geneesmiddelen. Deze lijst is te vinden op de via de dopingwaaier app van de Dopingautoriteit.

Als het geneesmiddel niet op de lijst van toegestane geneesmiddelen staat, dan dien je vooraf een dispensatie aan te vragen. Veel voorkomende dispensaties zijn bijvoorbeeld voor astma, ADHD, diabetes en hart- en vaatziekten. Dispensatie vraag je zelf aan bij de Dopingautoriteit.

Indien je geen smartphone hebt die toegang geeft tot de dopingwaaier app, kan je de volledige lijst van niet-toegestane middelen ook op de desktop versie bekijken.

Inschrijven voor opleidingen

Hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?

Op Mijn Roeien kunnen KNRB leden zich aanmelden voor KNRB-opleidingen. Om je aan te melden voor een coach- of instructeurs opleiding heb je een account voor Mijn Roeien nodig. Dit account is hetzelfde als degene die je gebruikt om een W-licentie aan te vragen en je gegevens te controleren.

Hoe je hier een account voor aanmaakt vind je onder het kopje “Mijn Roeien account” op deze pagina.

Ik ben ingelogd in Mijn Roeien, hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?

Via de agenda van Mijn Roeien zie je een overzicht van alle coach- en instructeursopleidingen die worden aangeboden. Je kunt vervolgens doorklikken naar een opleiding voor meer informatie. Via de knop “Schrijf je nu in!” kun je je inschrijven voor de coach- of instructeursopleiding.

Waar kan ik zien voor welke opleiding ik ben ingeschreven/welke opleidingen ik al heb gevolgd?

In Mijn Roeien staat een overzicht van je deelnames aan een coach- of instructeursopleiding. Ook kun je hier zien of je een opleiding hebt afgerond.