roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein ToproeienBeleidsvisie Toproeien

Starten in het buitenland

Ook in het buitenland kun je wedstrijden starten. Voor veel wedstrijden kan je vereniging je inschrijven, voor sommige evenementen is toestemming van de KNRB nodig. Op deze pagina lees je wanneer je toestemming moet aanvragen en vind je handige downloads met roeijargon in het Frans, Duits en Engels.

Reguliere wedstrijden in het buitenland

Wedstrijden in het buitenland starten, kan heel leuk en leerzaam zijn. Belangrijk is om wedstrijden op je eigen niveau te kiezen. Deelname op niveau schept de meeste voldoening en plezier. In het KNRB Meerjaren Opleidingsplan (MOP) zijn per fase de wedstrijden weergegeven die typisch horen bij dat niveau. 

Voorwaarden starten in het buitenland

Start je een wedstrijd in het buitenland, dan moet je:

*Het bestuur van de KNRB verleent iedereen die een wedstrijdlicentie heeft ondertekend automatisch toestemming, tenzij je wil deelnemen aan een World Rowing-evenement (met uitzondering van de World Rowing Masters en de World Rowing Coastal Championships).

Wedstrijden met expliciete toestemming

Voor deelname aan de Henley Royal Regatta, Coupe de la Jeunesse, FISU WK/Universiade en World Rowing toernooien gelden aanvullende regels.

Henley Royal Regatta

Voor het starten van de Henley Royal Regatta is expliciete toestemming van de KNRB vereist. Sinds 2022 is het mogelijk om ploegen online in te schrijven. De toestemming wordt vervolgens digitaal door de KNRB afgegeven.

Indien inschrijving nog schriftelijk gebeurt, dient op het inschrijfformulier een stempel en handtekening van de roeibond te staan. Zorg dat het formulier op tijd naar de KNRB wordt verzonden. Vervolgens kunnen verenigingen zelf de inschrijving afronden.

Coupe de la Jeunesse

De Coupe de la Jeunesse is een Europees roeitoernooi voor junioren georganiseerd door landen onderling. Hierbij wordt de plaats waar het toernooi georganiseerd wordt elk jaar aan een ander land van de organiserende landen toebedeeld. Meer informatie vind je hier: Coupe de la Jeunesse.

FISU / Universiade

Onder auspiciën van de KNRB is de selectie, voorbereiding en uitzending in handen van de NSRF. Voor meer informatie: www.nsrf.nl en mail: [email protected].

World Rowing toernooien

De internationale roeibond (World Rowing) organiseert jaarlijks verschillende toernooien op het hoogste niveau, voor zowel senioren, U23 als U19. Alle informatie met betrekking tot deelname aan deze toernooien vind je hier: Toproeien.

Roeijargon in het Engels, Frans en Duits

Ter voorbereiding van deelname aan een internationale wedstrijden is het het handig om te weten wat de belangrijke termen en commando’s in een andere taal zijn. Bij de downloads vind je enkele handige overzichten.

Contact

Starten in het buitenland valt onder het KNRB topsportsecretariaat. Contact opnemen kan via [email protected]

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris topsport.

Downloads

Downloaden vertaling-regatta .doc - 145 KB
Downloaden vertaling-commandos .doc - 262 KB
Downloaden vertaling-boot-en-riemen .doc - 114 KB