roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In memoriam: Berend Brummelman

Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Berend Brummelman, oud Olympisch roeier, oprichter van roeivereniging Skylla en drijvende kracht achter de roeisport in Wolvega op 9 april 2023 is overleden.

Berend was niet alleen oud-Olympiër (Mexico 1968) en winnaar (Triton Oude-Vier) van de legendarische studentenroeiwedstrijd Varsity in 1967, maar vooral een inspirator en motivator voor velen. Zijn enthousiasme en liefde voor de sport zorgden ervoor dat het roeien in Weststellingwerf steeds meer bekendheid kreeg.

Zijn passie voor de sport en zijn jarenlange ervaring als roeier en coach waren onmisbaar voor de oprichting van de roeivereniging Skylla in 2015. Hij was altijd bezig om interesse in het roeien te wekken en zette onder andere het schoolroeien op in Wolvega. Dit leverde niet alleen nieuwe leden op, maar ook vele sportieve successen.

De KNRB wenst naaste familieleden en vrienden, familie en roeivereniging Skylla veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies. Zijn inzet en toewijding voor de roeisport zullen altijd herinnerd worden.