roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Schrijf je in voor de WK Beach Sprints selectie en/of als junior voor de Nationale Junioren Kick-off

Van 7 tot en met 16 oktober 2022 vinden de WK Coastal en WK Beach Sprints plaats in Saundersfoot, Wales. Het Coastal roeien is een andere – voor velen nog onbekende – discipline. Zondag 4 september organiseert de KNRB de selectie voor het WK Beach Sprint bij KNZ&RV te Muiden. Onderaan deze pagina kun je je hiervoor aanmelden.

In 2028 zal het onderdeel Beachsprints hoogstwaarschijnlijk op het olympisch programma staan. In het kader hiervan zal er een team van junioren en senioren roeiers deelnemen aan het WK Beach Sprints dit jaar. De KNRB wil de volgende bootnummers uitzenden naar het WK: 

  • JM1x / M1x
  • JW1x / W1x
  • JMix 2x / Mix 2x

Beach sprints vinden plaats op het strand waarbij de roei(st)er zo snel mogelijk naar de boot rent, instapt, slalommend 250 meter aflegt en om een boei terug roeit naar het strand. Daar wordt uit de boot gesprongen om sprintend naar de finish te gaan. Bekijk deze video om een indruk te krijgen.

Voor deelname aan het WK Beach Sprints in Wales geldt een eigen bijdrage van €200.
Informatie over het WK in Wales is hier te vinden.

Selectie zondag 4 september

Op zondag 4 september zullen de selecties plaatsvinden om bovenstaande boten te formeren. Deze selectie vindt voor iedereen plaats in een coastal skiff, welke ter plekke aanwezig zullen zijn. De selectiedag zal plaatsvinden bij de KNZ&RV Muiden te Muiden.  

Er is beperkte deelname aan de selectie mogelijk. Alle deelnemers van het NK in de skiff van 2022 uit het J18 en M18 veld mogen automatisch deelnemen. Daarnaast zijn er nog 30 plekken te vergeven (15 vrouwen, 15 mannen). Hieronder her voorlopige tijdschema.

13:45 – 15:15Beachsprints voorwedstrijden
15:15 – 16:45Beachsprints FINALES
Starttijden (onder voorbehoud)

In verband met beperkte capaciteit wordt uiterlijk maandag 29 augustus gecommuniceerd wie er aanwezig kunnen zijn.

Nationale Junioren Kick-off

Op diezelfde zondag en op dezelfde locatie vindt ook de Nationale Junioren Kick-off plaats onder leiding van Rutger Mollee. Hier lees je daar meer over.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, neem dan contact op met Thomas Notermans via e-mail of telefoon.


De aanmeldingen zijn gesloten. Voor vragen kun je terecht bij [email protected] (junioren) en/of [email protected] (WK Beach Sprints selectie)