roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB Contact

Vertrouwenscontactpersonen

In de roeisport vinden we een veilig sportklimaat voor iedereen belangrijk. NOC*NSF heeft Centrum Veilig Sport Nederland ingericht. De KNRB heeft drie vertrouwenscontactpersonen: Pieta van Dishoeck en Tessa Knaven.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn te bereiken via: [email protected] of telefonisch buiten werktijd. Een berichtje sturen via WhatsApp naar de mobiele nummers kan ook.

Tessa Knaven
06 30 71 05 64

Maarten van Veen
06 30 48 85 34

Liesbeth Foppen

Achtergrond Tessa Knaven

Als gepassioneerd roeier, al 37 jaar, weet ik hoe fijn het is om een sport te beoefenen waarin je je energie kwijt kan, je kan ontwikkelen en andere liefhebbers ontmoet. De KNRB en de verenigingen vormen hierin een belangrijk fundament. We komen elkaar hier, letterlijk en figuurlijk, tegen. In situaties van grensoverschrijding of beschadigend conflict, waarin je er onderling niet uitkomt, denk ik met je mee. Je kunt me bereiken op: [email protected].

Achtergrond Maarten van Veen

Ik ben een enthousiaste roeier en ondernemer. Als eigenaar van De Compliance Afdeling help ik organisaties om te voldoen aan wet- en regelgeving. Vanuit mijn natuurlijke interesse in compliance draag ik graag mijn steentje bij als vertrouwenscontactpersoon voor de KNRB. Naast roeien ben ik jaarlijks verantwoordelijk voor de organisatie van de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta. Dit jaar neemt mijn bedrijf ook deel aan het bedrijfsroeiklassement, en voor mij wordt dit de eerste keer dat ik in een boordboot roei. Normaal roei ik in de dubbel twee. Je kunt me bereiken op: [email protected].

Achtergrond Liesbeth Foppen

Ik ben Liesbeth Foppen, sinds 2023 lid van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging  ‘de Maas’ in Rotterdam, waar ik een mooi opleidingstraject heb doorlopen in meermansboten en skiff. Dit jaar ga ik volop genieten op de Maas en Rotte en nog meer ervaring opdoen door dit jaar onder meer deel te nemen aan een week op het Vareze meer in Italië. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar HR-werkervaring inclusief directieniveau in diverse bedrijven en sectoren, en als vertrouwenscontactpersoon voor de KNRB draag ik graag mijn steentje bij aan die mooie roeisport, daar waar dingen besproken kunnen worden. Je kunt me bereiken op: [email protected].

Vertrouwelijk

Meldingen worden door onze vertrouwenscontactpersonen opgepakt en in volstrekte vertrouwelijkheid behandeld. Wel zal er altijd een rapportage over de melding worden gedaan aan het KNRB bestuur (eventueel anoniem) zodat de roeibond weet wat er speelt in roeiend Nederland.

Spoed?

Bij afwezigheid of spoed kan ook gebeld worden op 0900–2025590 (vertrouwenspunt voor de sport). De bereikbaarheid van het vertrouwenspunt sport is uitgebreid met WhatsApp 06-53646928. Meldingen (ook via WhatsApp) worden als vertrouwelijke informatie behandeld.

Taken van de vertrouwenscontactpersoon

  • Eerste opvang; aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag.
  • De klager, beschuldigde, bond of vereniging wordt doorverwezen naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon en/of -adviseur, maar ook naar klacht- of tuchtcommissie van de sportbond, advocaat, politie en/of andere hulpverleners.
  • Ondersteunen en adviseren van verenigingen en KNRB bij preventieactiviteiten omtrent ongewenst gedrag.

Downloads

Downloaden Verschil tussen vertrouwenspersoon en een vertrouwenscontactpersoon .pdf - 252 KB