roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB Contact

Vertrouwenscontactpersonen

In de roeisport vinden we een veilig sportklimaat voor iedereen belangrijk. NOC*NSF heeft Centrum Veilig Sport Nederland ingericht. De KNRB heeft twee vertrouwenscontactpersonen: Pieta van Dishoeck en Tessa Knaven.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn te bereiken via: [email protected] of telefonisch buiten werktijd. Een berichtje sturen via WhattsApp naar de mobiele nummers kan ook.

Pieta van Dishoeck
06 24 63 48 22

Tessa Knaven
06 30 71 05 64

Achtergrond Pieta van Dishoeck

Pieta van Dishoeck is niet alleen vertrouwenscontactpersoon (VCP) van onze roeigemeenschap, maar ook van onze KNRB-bondsorganisatie. Dit betekent dat naast verenigingen ook medewerkers, coaches, begeleiders of bestuursleden gebruik kunnen maken van haar onafhankelijke rol en contact kunnen opnemen. Als oud olympiër en erelid van roeivereniging Skøll kent Pieta de ins en outs van zowel roeien op topniveau als roeien op recreatief niveau.

Achtergrond Tessa Knaven

Als gepassioneerd roeier, al 37 jaar, weet ik hoe fijn het is om een sport te beoefenen waarin je je energie kwijt kan, je kan ontwikkelen en andere liefhebbers ontmoet. De KNRB en de verenigingen vormen hierin een belangrijk fundament. We komen elkaar hier, letterlijk en figuurlijk, tegen. In situaties van grensoverschrijding of beschadigend conflict, waarin je er onderling niet uitkomt, denk ik met je mee. Je kunt me bereiken op: [email protected].

Vertrouwelijk

Meldingen worden door onze vertrouwenscontactpersonen opgepakt en in volstrekte vertrouwelijkheid behandeld. Wel zal er altijd een rapportage over de melding worden gedaan aan het KNRB bestuur (eventueel anoniem) zodat de roeibond weet wat er speelt in roeiend Nederland.

Spoed?

Bij afwezigheid of spoed kan ook gebeld worden op 0900–2025590 (vertrouwenspunt voor de sport). De bereikbaarheid van het vertrouwenspunt sport is uitgebreid met WhatsApp 06-53646928. Meldingen (ook via WhatsApp) worden als vertrouwelijke informatie behandeld.

Taken van de vertrouwenscontactpersoon

  • Eerste opvang; aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag.
  • De klager, beschuldigde, bond of vereniging wordt doorverwezen naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon en/of -adviseur, maar ook naar klacht- of tuchtcommissie van de sportbond, advocaat, politie en/of andere hulpverleners.
  • Ondersteunen en adviseren van verenigingen en KNRB bij preventieactiviteiten omtrent ongewenst gedrag.

Downloads

Downloaden Verschil tussen vertrouwenspersoon en een vertrouwenscontactpersoon .pdf - 252 KB