roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Para-roeien

Nationale tocht aangepast roeien (NAR)

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker mee sporten.

NAR 2023

Op zondag 2 juli 2023 organiseert Utrechtse roeivereniging Viking de Nationale tocht Aangepast Roeien. Hier lees je alles over het programma en hoe je je kunt aanmelden en overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Programma:
10.00-11:00 Ontvangst deelnemers, afladen en klaarmaken van de boten
11:30-12:30 Eerste roeirondje
12:30-13:30 Lunch op het botenterrein van Viking
13:30-15:00 Voor wie wil: middagtocht
15:00-16:00 Boten uit het water; drankjes en hapjes
16:30 Afsluiting

Contact

Commissie aangepast roeien

De commissie aangepast roeien stimuleert het aangepast roeien, zowel op het niveau van sportparticipatie als op wedstrijdniveau. De leden van de CAR (Commissie Aangepast Roeien) vormen een klankbord waarin alle groepen van aangepaste roeiers vertegenwoordigd zijn.

KNRB sportparticipatie

Het pararoeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijke bestuurders is de commissaris infrastructuur en innovatie.