roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Para-roeien

Nationale tocht aangepast roeien (NAR)

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker mee sporten.

NAR 2024

KR&ZV Het Spaarne uit Heemstede organiseert op zaterdag 15 juni 2024 de Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR). Dit is een – vrijwel jaarlijks – terugkerend festijn voor roeiers met een lichamelijke of andere beperking. Mochten de weersomstandigheden deze datum niet toelaten, dan is een alternatief gepland op zaterdag 29 juni.

Het is de bedoeling dat je je eigen boten meeneemt, in de omgeving is ruimte genoeg om boten af te laden. Op de dag zal het mogelijk zijn om verschillende afstanden te roeien en zelfs – voor de liefhebbers – om een wedstrijd over 500 meter te roeien. 

Programma

De dag begint om 10:00 uur met koffie en aanmelding. Na het ochtendprogramma wordt een lunch geserveerd. En voor wie wil kan in de middag weer het water op of een wedstrijd roeien. Rond 16:00 uur sluiten we af met een gezellige borrel en rond 17:00 uur kun je weer huiswaarts gaan. KR&ZV Het Spaarne ligt mooi gelegen aan – hoe kan het anders – Het Spaarne en is een perfecte uitvalsbasis voor een tochtje richting de stad Haarlem, of richting landelijk gebied. Begin 2024 zal er gelegenheid zijn om je definitief aan te melden, maar voor nu: reserveer deze data alvast in je agenda.

Contact

Commissie pararoeien

De commissie pararoeien stimuleert het pararoeien, zowel op het niveau van sportparticipatie als op wedstrijdniveau. De leden van de CAR (Commissie Pararoeien) vormen een klankbord waarin alle groepen van pararoeiers vertegenwoordigd zijn.

KNRB sportparticipatie

Het pararoeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijke bestuurders is de commissaris infrastructuur en innovatie.