roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Para-roeien

TeamNL Para-roeien

TeamNL Para-roeien bestaat ook uit talentvolle para-roeiers die geïntegreerd trainen voor het hoogst haalbare. Ze vertegenwoordigen Nederland op World Cups, EK’s, WK’s en de Paralympische Spelen. De thuisbasis voor alle roeiers is het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan in Amstelveen.

Ben jij het nieuwe para-talent?

TeamNL Roeien zoekt dringend para-talenten voor Parijs 2024 en verder. Heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je super gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen? Dan zoeken wij jou!

Reageer dan door een e-mail te sturen naar [email protected] met je motivatie en/of vraag. Laat in ieder geval de volgende gegevens achter: naam, leeftijd en je telefoonnummer.

Traject

Het para-roeien begint op je eigen roeivereniging. Je leert roeien en je bouwt conditie op. Het conditie opbouwen houdt in dat je lichaam went aan zes keer trainen per week. Boot, roei-ergometer,  kracht en corestability-trainingen staan hierbij centraal. Daarnaast moet je je laten classificeren, lees hier meer over classificaties. De volgende stap is deelname aan wedstrijden en ervaring opdoen. Bij genoeg ervaring en talent nodigen we je uit om mee te trainen met TeamNL.

Meld je aan bij de Paralympisch Talentcoördinator

Talentvolle roeiers met een lichamelijke of visuele handicap uit het hele land kunnen advies en ondersteuning krijgen van de Talentcoördinator. Heb je als para-roeier vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de Talentcoördinator via [email protected].

Proces van aanmelding

  1. Meld je aan bij de Talentcoördinator via [email protected].
  2. Er volgt een kennismakingsgesprek (fysiek of digitaal) met de Talentcoördinator. Je kunt tijdens dit gesprek je vragen kwijt en een vervolgtraject bespreken.
  3. Je moet voldoen aan de classificatie-eisen om in aanmerking te komen voor het pararoeien. Dit is een soort test om te bepalen of je voldoet aan de para-eisen. Hier zal de Talentcoördinator je bij helpen.
  4. Wanneer je voldoet aan de para-eisen kom je samen met de Talentcoördinator tot een plan van aanpak en start jouw topsport-traject!

Contact

Commissie aangepast roeien

De commissie aangepast roeien stimuleert het para-roeien, zowel op het niveau van sportparticipatie als op wedstrijdniveau. De leden van de CAR (Commissie Aangepast Roeien) vormen een klankbord waarin alle groepen van aangepaste roeiers vertegenwoordigd zijn.

KNRB sportparticipatie

Het para-roeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijke bestuurders is de commissaris sportontwikkeling.