roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Indoorroeien

Indoorroeien

Indoorroeien wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt in trainingen en de voorbereiding van roeiers op alle niveaus. Inmiddels is indoorroeien een sport op zich en wordt door vele sporters over de hele wereld beoefend. Je kunt zowel individueel als in groepsverband indoorroeien en is een veilige, efficiënte en doelgerichte training voor alle spiergroepen van het lichaam. Bovendien verbeter je de capaciteit van hart, longen en bloedvaten.

Verspreid over de wereld vinden indoor roeiwedstrijden plaats. In Nederland wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) georganiseerd. Er zijn nog meer recreatieve ergometerwedstrijden zoals de Jeugd ergometer wedstrijden in Uithoon, het Baarnsch ergometerkampioenschap en de Ergohead in Amsterdam. Ook zijn er wedstrijden waar ergometeren een van de onderdelen is. Alle wedstrijden zijn terug te vinden op de wedstrijdkalender.

Ergometers
Indoorroeien kan een mooie uitdaging zijn voor sporters met verschillende achtergronden. Er zijn diverse ergometers zoals Concept2, RowPerfect (RP3) en de Waterrower. Via onderstaande links is er meer informatie te vinden over de diverse ergometers.

Indoorroei Challenge 2020 (digitaal)
De Indoorroei Challenge is een trainingstraject van zeven weken om fit te worden op de ergometer. Je ontvangt een trainingsschema en wordt klaargestoomd voor de uitdagende 1000 of 2000 meter. De Indoorroei Challenge is speciaal ontwikkeld voor mensen die nog geen lid zijn van een roeivereniging en voor het eerst kennismaken met het indoorroeien. Via de link hieronder vind je meer informatie.

Hieronder vind je als voorbeeld twee schema’s.

Indoorroei Challenge:
– Trainingsschema week 1 – 1000m
– Trainingsschema week 1 – 2000m

Onderwerpen

Ergometer merken