roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen KNRB evenementen

KNRB meerdaagse toertochten

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse roeitochten voor de leden van de KNRB. In 2024 zijn weer mooie toertochten gepland. Dit jaar weer drie hoteltochten: in het voorjaar een Nederlandse tocht over onze prachtige Limburgse Maas, in juni een zomertocht over de Saale en in het najaar varen we weer over de Thames, van Lechlade naar Runnymede, vlak voor Londen.

Toeroverzicht

PeriodeVaargebiedTochtData
AprilDe Maas (Nederland)I25 april t/m 28 april 2024VOL
II28 april t/m 1 mei 2024VOL
JuniDe Saale (Duitsland)I9 juni t/m 16 juni 2024VOL
II16 juni t/m 23 juni 2024Schrijf je in
Aug/sepDe Thames (Engeland)I30 augustus t/m 7 september 2024VOL
II7 september t/m 15 september 2024VOL
De inschrijving voor de toertochten zijn open.

Botenwagenproject

Voor degenen die niet met een georganiseerde tocht mee willen, maar meer op eigen gelegenheid willen roeien, staan er dit jaar in het buitenland in de maanden juni, juli en augustus weer twee botenwagens met ieder twee wherries klaar voor mooie tochten.

TochtVaargebiedData
BotenwagenprojectGrünau, Duitsland1 juni t/m 31 augustus 2024
BotenwagenprojectPriepert, Duitsland1 juni t/m 31 augustus 2024
Via dit formulier kun je je inschrijven voor het botenwagenproject. Lees ook de voorwaarden.

Algemene informatie toertochten

Botenvervoer toertochten

De boten worden vervoerd met de eigen botenwagen van de toercommissie. In principe worden wherries van de Toercommissie gebruikt. Indien nodig kan een beroep op de deelnemers worden gedaan om een wherry van hun vereniging mee te nemen. 

Vereisten

Als er strenge eisen zijn voor een tocht, staan die beschreven in de omschrijving van de betreffende tocht. Deelnemers zijn verplicht een automatisch of semi-automatisch reddingsvest mee te nemen. Op veel rivieren en zeker in sluizen is het dragen van een reddingsvest verplicht. Gele of oranje hesjes voor boeg en stuur zijn verplicht door de roeibond. Lees de richtlijn veiligheid voor meer informatie.   

Inschrijven toertochten

Leden van een bij de KNRB aangesloten vereniging kunnen zich inschrijven. Sluiting inschrijving: 1 maart 2024. Let op: Je hebt voor de inschrijving je KNRB basislicentie nodig. Deze heb je per mail ontvangen.

Bij inschrijving verklaar je akkoord te zijn met de Algemene Voorwaarden.

Inschrijving met een volledige ploeg heeft de voorkeur. Iedere deelnemer van de ploeg dient echter apart in te schrijven. Inschrijven zonder ploeg kán. De toercommissie zal dan proberen hem of haar aan een onvolledige ploeg toe te voegen. Per tocht is het maximale aantal deelnemers 32 personen. De tochten gaan alleen door bij voldoende deelnemers.

NB: Een ploeg met meerdere nieuwe deelnemers, krijgt voorrang waar mogelijk. Verder geldt voor alle tochten en de botenwagens: volgorde van inschrijving is geen garantie voor deelname.

Inschrijving en beschikbaarheid botenwagens

Het inschrijfformulier en de beschikbaarheidskalender van de botenwagens zijn binnenkort HIER te vinden en te downloaden. Extra informatie kan via Gert van Driel verkregen worden via [email protected].

Betalingen

Alle betalingen voor zowel toertochten als voor botenwagenproject op rekeningnummer
NL23 INGB 0000103978 ten name van Toercommissie KNRB ovv. je naam, KNRB-basislicentienummer en de toertocht (locatie, toer I of II) of de botenwagenlocatie (locatie met bijbehorend weeknr). En, niet te vergeten: vermeld om verwarring te voorkomen bij de betaling de naam zoals vermeld in je KNRB-lidmaatschap. Inschrijvingen worden verwerkt ná ontvangst van de aanbetaling. 

Contact

Commissie Toerroeien

Het toerroeien wordt ondersteund door de commissie toerroeien. Contact opnemen kan via [email protected].

KNRB sportparticipatie

De KNRB toertochten vallen onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris evenementen.

Downloads

Downloaden KNRB toerprogramma 2024 .pdf - 2 MB
Downloaden Algemene voorwaarden toertochten KNRB (december 2023) .pdf - 244 KB