roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Beleid & organisatieDiversiteit & Inclusie

KNRB Campagne: 'Woorden raken. Ook die van jou.'

Samen met Draes Film Agency maakte de KNRB een videocampagne gericht op bewustwording. Mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation zijn de video’s het startschot voor meer content op dit onderwerp. Bekijk hieronder de video’s op de drie thema’s: seksualiteit, afkomst en opleidingsniveau.

Seksualiteit

Uit onderzoek van de KNRB blijkt dat 1 op de 2 roeiers uit de LHBTI+ gemeenschap te maken heeft met vooroordelen en discriminatie. Een deel van de met ons gedeelde ervaringen zijn samengebracht in onderstaande video.


Afkomst

1 op de 2 roeiers van kleur heeft te maken met racisme. Zowel bewust als onbewust. Zo blijkt uit ons onderzoek. Met ons gedeelde ervaringen zijn samengebracht in onderstaande video.


Opleidingsniveau

1 op de 3 roeiers heeft te maken met negatieve grappen en vooroordelen over hun opleidingsniveau. Onderstaande video brengt de met ons gedeelde ervaringen samen.


OVER DE CAMPAGNE

‘Woorden raken. Ook die van jou’ is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Roeibond en in het bijzonder van de commissie Diversiteit & Inclusie. Zij willen mensen wakker schudden, aan het denken zetten en het debat aanjagen. Zowel in de roeiwereld als bij de KNRB zelf. Met campagnes als deze streeft de KNRB ernaar de roeisport een beetje mooier en toegankelijker te maken. Alle KNRB-campagnes komen tot stand middels weloverwogen samenwerkingen, in dit geval met de John Blankenstein Foundation en sportkoepel NOC*NSF.

Vervolgstappen voor de KNRB zijn op de hoofdpagina te vinden.