roeien.nl knrb.nl KNRB shop
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB

Vertrouwenscontactpersonen

In de roeisport vinden we een veilig sportklimaat voor iedereen belangrijk. NOC*NSF heeft Centrum Veilig Sport Nederland ingericht. De KNRB heeft twee vertrouwenscontactpersonen: Gertie Dekker en Pieta van Dishoeck.

Gertie en Pieta zijn te bereiken via: [email protected] of telefonisch buiten werktijd: Pieta 06-24634822 en Gertie 06 -22040086. Een berichtje sturen via WhattsApp naar de mobiele nummers kan ook, Pieta en Gertie antwoorden vaak na werktijden.

Gertie Dekker
[email protected] 
Pieta van Dishoeck
[email protected] 

Achtergrond Gertie Dekker en Pieta van Dishoeck

Gertie Dekker en Pieta van Dishoeck zijn hiermee niet alleen vertrouwenscontactpersoon (VCP) van onze roeigemeenschap, maar ook van onze KNRB-bondsorganisatie. Dit betekent dat naast verenigingen ook medewerkers, coaches, begeleiders of bestuursleden gebruik kunnen maken van hun onafhankelijke rol en contact met beiden kunnen opnemen. Als oud olympiër en erelid van roeivereniging Skøll kent Pieta de ins en outs van zowel roeien op topniveau als roeien op recreatief niveau.

Gertie adviseert en ondersteunt ook de eigen VCP van de roeiverenigingen. Meldingen worden door Pieta opgepakt en in volstrekte vertrouwelijkheid behandeld. Wel zal er altijd een rapportage over de melding worden gedaan aan het KNRB bestuur (eventueel anoniem) zodat de roeibond weet wat er speelt in roeiend Nederland.

Spoed?

Bij afwezigheid of spoed kan ook gebeld worden op 0900–2025590 (vertrouwenspunt voor de sport). De bereikbaarheid van het vertrouwenspunt sport is uitgebreid met WhatsApp 06-53646928. Meldingen (ook via WhatsApp) worden als vertrouwelijke informatie behandeld.

Taken van de vertrouwenscontactpersoon

Eerste opvang; aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag.
– De klager, beschuldigde, bond of vereniging wordt doorverwezen naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon en/of -adviseur, maar ook naar klacht- of tuchtcommissie van de sportbond, advocaat, politie en/of andere hulpverleners.
Ondersteunen en adviseren van verenigingen en KNRB bij preventieactiviteiten omtrent ongewenst gedrag.

Interessante links

– Informatie films gedragscodes sport
– Centrum Veilige Sport
– Informatie NOC*NSF vertrouwenscontactpersonen en opleiding

Downloads

Downloaden Verschil tussen vertrouwenspersoon en een vertrouwenscontactpersoon .pdf - 252 KB